"Ik vroeg tijdens een sollicitatie om het minimumloon, maar ze weigerden: ik bedankte en vertrok"

Janine

09 Mei 2022

Advertisement

Tegenwoordig lijkt het steeds moeilijker om een ​​stabiele en goedbetaalde baan te vinden, ook na een lange studie. De factoren die deze patstelling bepalen zijn talrijk, maar een werknemer kan niet altijd zijn waardigheid opzij zetten en genoegen nemen met een onderbetaalde baan. Natuurlijk, als er behoefte is, wordt er alles aan gedaan om de eindjes aan elkaar te knopen, maar dit mag en kan geen constante zijn. Daarover gesproken, deed TikToker Jayla over zich praten omdat ze een baan afwees nadat ze om 21 dollar per uur had gevraagd en een negatief antwoord had gekregen.

via TikTok / kewljai

Advertisement

TikTok/kewljai

Winkelketen Family Dollar had een evenement georganiseerd dat voor iedereen toegankelijk was en waar sollicitaties en selecties van kandidaten voor een leidinggevende functie en een assistent-winkelmanager zouden plaatsvinden. Tiktoker Jayla ging er meteen op af, op zoek naar een baan. Sollicitatiegesprekken zijn altijd een beetje eng, vooral omdat je nooit weet welke vragen het bedrijf kan stellen, maar Jayla ging er zeer voorbereid en zelfverzekerd heen.

Tijdens haar sollicitatie leek alles soepel te verlopen en zelfs de typische vragen die Jayla gewoonlijk stelde in sollicitaties, kregen gunstige reacties van de rekruteringsfunctionaris. Tot nu toe alles goed dus, totdat de interviewer Jayla vroeg wat naar haar mening de juiste beloning is voor het werk dat ze zou gaan doen. Jayla dacht er hardop over na en wees erop hoe ze de inflatie als gevolg van de pandemie zou moeten aanpakken, en onderstreepte dat ze $21 per uur zou willen krijgen. Helaas werd haar verzoek afgewezen: "21 dollar per uur is niet mogelijk".

Flickr / Not the actual photo / Paul SablemanSegui

Op dat moment sloeg Jayla vriendelijk alle andere lagere aanbiedingen af ​​en liep weg: "Oké, bedankt voor uw tijd en veel succes met het vinden van iemand die dit werk voor zo weinig geld wil doen." Opgemerkt moet worden dat $21 per uur niet eens zo veel is voor een baan van dat type: volgens gegevens die zijn bijgewerkt tot april 2022, is het gemiddelde uurloon voor een winkelmanager in de Verenigde Staten $32, maar over het algemeen varieert het salaris tussen $27 en $41. Kortom, $21 zou nog steeds te weinig zijn geweest, maar minder dan dat zou vernederend zijn geweest om de baan aan te nemen.

De reactie van deze Tiktoker heeft echter een debat op gang gebracht over deze gevoelige kwesties van werk en werkloosheid, waarin veel gebruikers haar kant kiezen. Wat denk jij?

Advertisement