Ze vinden een gigantische spin in huis en laten haar waar ze zit: na 1 jaar is ze nu onderdeel van de familie

Janine

06 Mei 2022

Ze vinden een gigantische spin in huis en laten haar waar ze zit: na 1 jaar is ze nu onderdeel van de familie
Advertisement

Er zijn mensen die hard zouden wegrennen in de aanwezigheid van een spin van wat voor grootte ook, zonder aarzelen, en dan zijn er die families, zoals die van Summer Stolarcyk, die een gigantische spin ongestoord in hun huis laten leven. Dat gebeurde in Australië - en waar anders? - waar de ergste nachtmerries van mensen werkelijkheid worden: slangen, schorpioenen, reuzenspinnen en elk ander soort "monsterlijk" dier, lijken op elke hoek te zijn.

Een “huntsman”-spin arriveerde in het huis van Summer Stolarcyk, een Australische spinachtige die bekend staat als bijzonder groot en snel in zijn manier van jagen. Velen die het zouden zien, zouden gillend zijn weggerend, maar deze familie heeft besloten het een ​​naam te geven en thuis te verwelkomen.

via Twitter / Summer Stolarcyk

Advertisement

Er zijn immers meerdere mensen die besluiten onconventionele huisdieren te nemen, zoals slangen, andere reptielen, amfibieën en zelfs spinnen, maar ze zorgen er allemaal voor dat er een vitrine aanwezig is om het dier in te bewaren. Bovendien zijn dit altijd soorten die in gevangenschap zijn grootgebracht en niet in het wild worden gevangen. De aanwezigheid van een gigantische spin in huis is daarentegen niet nauw verbonden aan de wens om een ​​soortgelijk dier als huisdier te hebben. Toch besloot deze Australische familie om de spin niet weg te jagen en het zelfs een naam te geven: Charlotte, aangezien het een vrouwtje blijkt te zijn. In een tweet die viraal ging, wordt de situatie als volgt beschreven:

"Haar naam is Charlotte (ze is een jachtkrabspin) en is nu een welkom lid van de familie Gray in Australië. Charlotte gaat graag van kamer naar kamer en eet insecten en andere dingen. Ps: ze groeit nog steeds. Verwelkom deze 8-potige engelen".

Wikimedia / Not the actual photo

Onnodig te zeggen dat veel gebruikers doodsbang en geschokt waren door de aanwezigheid van die gigantische spin op de foto. De opmerkingen, ook ironisch, ontbraken niet: "Oh nee, nu moet ik een nieuw huis kopen en alles nieuw kopen. Dit is nu van Charlotte", of zelfs "Als mensen me vragen waarom ik Australië verliet... daarom. Dit is waarom. Je weet niet wat echte angst is totdat je om 4 uur 's ochtends wakker wordt en zo’n 8-potige je vanaf het plafond aanstaart."

Toch heeft deze familie het dier zelfs een naam gegeven, "Charlotte”, om haar "sympathiek" te maken, omdat de kinderen in huis er aanvankelijk bang voor waren. Het is een jaar geleden dat hun vader het voor het eerst in huis zag en sindsdien is de spin niet alleen flink gegroeid, maar is ze nu ook een deel van de familie geworden.

Wat vind jij van deze “8-potige engelen”?

Advertisement