"Ik gebruik al 2 1/2 jaar geen shampoo, maar mijn haar heeft er nog nooit zo mooi uitgezien"

Janine image
door Janine

21 Mei 2022

"Ik gebruik al 2 1/2 jaar geen shampoo, maar mijn haar heeft er nog nooit zo mooi uitgezien"
Advertisement

Hoe vaak was je je haar gewoonlijk? En welke producten gebruik je daarvoor? Meestal zijn het shampoo, conditioner en, voor degenen die daar de voorkeur aan geven, een masker. Maar de hoofdpersoon van dit verhaal heeft een ietwat eigenaardige methode om haar haar en hoofdhuid schoon te houden.

Dit is @angelinanicollle en ze deelde een video op Tik Tok over haar dagelijkse haarverzorgingsroutine. De video kreeg een groot aantal reacties en maar liefst 740.000 views. Haar geheim is om nooit shampoo te gebruiken, maar laten we samen kijken hoe ze het in de praktijk doet om soepel en zacht haar te hebben.

via Tik Tok/angelinanicollle

Advertisement
Tik Tok/angelinanicollle

Tik Tok/angelinanicollle

In de video op haar sociale profiel legt het meisje uit dat ze al ongeveer 2 en een half jaar geen shampoo meer gebruikt om haar haar te wassen en het lijkt alsof haar haar er nog nooit zo mooi uitzag.

"Ik gebruik nooit shampoo. - legt ze uit in de video - 2 en een half jaar geleden heb ik deze beslissing genomen en ik heb er nooit spijt van gehad. Iets anders wat ik nooit doe is de borstel gebruiken. Ik heb krullend haar en dat zou het alleen maar boller maken. Een keer per maand gebruik ik een kam. Maar wat helpt om het schoon en glanzend te houden, zijn andere producten, vooral conditioner."

Advertisement
Tik Tok/angelinanicollle

Tik Tok/angelinanicollle

Blijkbaar zou haar haar, dankzij de conditioner die het zacht maakt en ontwart, nooit in de knoop raken. Bovendien gebruikt ze bijna nooit warmte om het te drogen. "Ik gebruik meestal een microvezeldoekje en als ik de producten om het te krullen erin doe, laat ik het op natuurlijke wijze drogen."

Samengevat: was je haar met water, bedek het met conditioner om het te ontwarren, verwijder overtollig water met een handdoek, breng dan een krulcrème aan en spuit een mengsel met zeezout in het haar. Het resultaat? Kijk maar naar de foto's om te beseffen hoe prachtig haar krullen zijn en het juiste volume hebben.

Tik Tok/angelinanicollle

Tik Tok/angelinanicollle

Het belangrijkste is echter, zoals @angelinanicollle meerdere keren aangeeft, om helemaal geen shampoo te gebruiken. Een gewoonte die veel gebruikers perplex deed staan. Velen hebben dan ook opgemerkt dat ze zoiets nooit zouden kunnen doen. "Na slechts 3 dagen raakt mijn haar zo in de war dat er een vogel een nest in zou kunnen maken” - schreef een gebruiker. Anderen hebben gezegd dat het niet gebruiken van shampoo zou betekenen dat hun haar na een paar dagen te vet zou worden.

Wat vind jij? Heb je ooit alternatieve technieken geprobeerd voor de verzorging van je haar?

Advertisement