Ze koopt een Romeins borstbeeld voor $35 in een kringloopwinkel, maar ontdekt dan dat het echt dateert uit het oude Rome - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze koopt een Romeins borstbeeld voor…
Hij verkoopt het huis van zijn grootouders zonder hun medeweten en laat ze plotseling op straat achter Ze leren elkaar kennen en trouwen via internet, maar zijn na 3 maanden gescheiden: ze hadden elkaar nog nooit ontmoet

Ze koopt een Romeins borstbeeld voor $35 in een kringloopwinkel, maar ontdekt dan dat het echt dateert uit het oude Rome

27 Mei 2022 • Door Janine
34.724
Advertisement

Ga je graag naar rommelmarkten of kringloopwinkels? Voor sommigen is het een echte passie, die elke zondag van de maand moet worden uitgevoerd of zodra je de aanwezigheid van een tweedehandswinkel in de stad opmerkt. Laura Young, een jonge liefhebster van vintage, kocht met een deskundig oog een Romeins borstbeeld voor iets meer dan dertig dollar, waarvan ze de herkomst niet zeker wist. Iets deed haar vermoeden dat dat beeld niet alleen geen twintigste-eeuwse kopie, en dus een moderne, kon zijn, maar dat het een veel oudere oorsprong verborg. Haar intuïtie was niet verkeerd: het beeld dateerde echt uit het oude Rome en was natuurlijk veel meer waard dan $34,99.


In 2018 kocht Laura Young een meer uniek dan zeldzaam marmeren borstbeeld in een kringloopwinkel in Austin, Texas (VS). Ze wist op dat moment niet dat het borstbeeld authentiek was, maar bij twijfel besloot ze het te kopen voor slechts $34,99. De jonge liefhebber van vintage en antieke voorwerpen wendde zich tot veilinghuizen en de mening van enkele experts, die na enig onderzoek bevestigden dat het borstbeeld inderdaad oud was. Het beeld dateert in feite uit het oude Rome, om precies te zijn uit het Julius-Claudische tijdperk, tussen de eerste eeuw voor Christus. en de eerste eeuw na Christus: kortom, een koopje!

Maar hoe kwam een borstbeeld in de Verenigde Staten terecht, waarop Drusus de Oudere staat afgebeeld, een leider die leefde tussen 38 v.Chr. en 9 voor Christus, evenals de broer van de toekomstige keizer Tiberius? Blijkbaar had hij een roerige geschiedenis en is slechts een deel ervan bekend.

Zeker is dat het borstbeeld gedurende een bepaalde periode toebehoorde aan koning Ludwig I van Beieren (1786-1868), die het had opgenomen in de collectie van zijn weelderige villa in Aschaffenburg, bij Frankfurt. Er zijn geen andere zekerheden, zo niet de hypothese dat een Amerikaanse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog de villa heeft geplunderd en het borstbeeld in bezit heeft genomen.

Laura Young, de gelukkige “vinder” van dit erfstuk, heeft het 4 jaar bewaard, maar nu weet ze dat ze het moet inleveren om het terug naar Duitsland te krijgen. Omdat het borstbeeld illegaal in de Verenigde Staten is aangekomen, omdat het niet daadwerkelijk is gekocht, moet het van rechtswege terugkeren naar Duitsland. Laura zei verheugd te zijn de waarde van dat beeld te ontdekken, maar voegde er ook aan toe: "Het was een bitterzoet gevoel omdat ik wist dat ik het niet kon houden of verkopen. Ik ben hoe dan ook blij om een ​​klein deel van zijn lange en gecompliceerde geschiedenis te vertegenwoordigen”.

Het beeld wordt tot 2023 tentoongesteld in het San Antonio Museum of Art en keert dan terug naar "huis”, naar Duitsland.

Wat een geluk voor Laura! Breng jij ook graag uren door op rommelmarkten of kringloopwinkels, in de hoop een antiek object te vinden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt