Vader luistert een gesprek tussen zijn nieuwe vrouw en zoon af: ze wil niet dat hij mee uit eten gaat op Moederdag - BekijkDezeVideo.nl
x
Vader luistert een gesprek tussen zijn…
Ze bekritiseren haar omdat ze op 57-jarige leeftijd

Vader luistert een gesprek tussen zijn nieuwe vrouw en zoon af: ze wil niet dat hij mee uit eten gaat op Moederdag

16 Mei 2022 • Door Janine
4.876
Advertisement

Ieder van ons heeft zijn eigen persoonlijkheid, en tenzij er kenmerken zijn die de gevoeligheid van iemand anders kunnen schaden of iemand kunnen verzwakken, is het moeilijk om volledig te veranderen. Je kunt in de loop der jaren verbeteren, dat staat buiten kijf, maar je kunt het niet altijd forceren. Een vader vertelde op Reddit over zijn specifieke gezinssituatie en wees erop dat zijn 13-jarige zoon bijzonder introvert is. Niets om zich zorgen over te maken, hij heeft gewoon zijn ruimte nodig. De tweede vrouw van de man en zijn stiefdochter lijken echter deze houding van een “zuurpruim” niet te delen, zozeer zelfs dat ze dingen hebben gezegd en gedaan die er vervolgens toe leidden dat het gezin uit elkaar ging.

via: Reddit

Laten we een stapje terug doen: de man die het verhaal op Reddit vertelde, is een 37-jarige vader die een zoon heeft, nu 13 jaar, uit zijn vorige relatie. Zijn huidige vrouw heeft ook een dochter - nu 16 jaar oud - met haar vorige echtgenoot, en ze wonen momenteel allemaal samen onder hetzelfde dak. Tussen hen had zich geen specifiek probleem geopenbaard, behalve in feite het introverte karakter van de jongen die, klaarblijkelijk, botste met de meer uitbundige “stiefmoeder” en de oudere halfzus. De man had de vrouwen van het gezin echter herhaald dat zijn zoon zijn ruimte nodig had en zijn tijd naar eigen goeddunken moest besteden. Ze hadden het moeten begrijpen en hem respecteren. Beiden zeiden natuurlijk dat ze dat deden, maar bij de eerste gelegenheid toonden ze zich ellendige personen.

De problemen kwamen op de dag van de viering van Moederdag. De man wilde zijn vrouw verrassen en met het hele gezin uit eten ter gelegenheid van wat een bijzonder feest had moeten worden. Het liep echter anders.

Zelfs als de verrassing nu verklapt was, moest het nog steeds een speciale dag worden. Maar dit is wat er diezelfde middag gebeurde: "Gisteren verliet ik mijn werk eerder dan normaal om de laatste dingen af ​​te maken (we waren van plan om het in het restaurant te vieren en we nodigden haar familie daar uit), ik had de sleutels van het huis in mijn hand en toen ik de voordeur binnenkwam, hoorde ik mijn vrouw en stiefdochter met mijn zoon praten. Mijn vrouw vroeg mijn zoon of ze me kon overhalen om hem thuis te laten en niet met hen naar een restaurant te gaan om het te vieren”.

Nadat hij dit gesprek had gehoord, bleef de man achter de deur wachten, nieuwsgierig om te begrijpen hoe dat gesprek verder zou gaan.

"Mijn zoon vroeg haar waarom ze dat verzoek deed en ze vertelde hem dat zijn introverte en sociaal ongeschikte ‘gedrag' haar familie ongemakkelijk zou maken en ieders humeur zou verpesten. Hij bleef haar beloven dat hij zich goed zou gedragen en zou proberen om te communiceren en te socialiseren met iedereen, maar ze zei dat ze hem niet geloofde. Hij bleef haar geruststellen, maar ze snauwde uiteindelijk en vertelde hem dat ze niet eens zijn moeder was, dus ze begreep niet waarom hij koste wat kost Moederdag met haar wilde vieren”.

Advertisement

Na dat gesprek waren de twee stomverbaasd toen ze ontdekten dat de man vlak achter de deur stond. De man beval zijn zoon en stiefdochter naar hun kamers te gaan en meldde vervolgens aan zijn vrouw dat het feest in het restaurant was afgelast - die dag zou Moederdag niet gevierd worden. De vrouw ging tekeer en probeerde zichzelf te rechtvaardigen, maar kon het niet eens worden met haar man. Daarna ging de vrouw met haar stiefdochter en haar familie naar het restaurant, zonder een woord te zeggen, zelfs niet via een berichtje met de man.

De man, hoewel hij zich schuldig voelt omdat hij zo'n belangrijke afspraak op het laatste moment heeft afgezegd, vond het veel belangrijker om zijn zoon te beschermen. Wat vind jij ervan?

Tags: FamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt