Ik ben allergisch voor water: ik kan het niet drinken of zelfs huilen zonder een reactie te krijgen

Janine

15 Mei 2022

Ik ben allergisch voor water: ik kan het niet drinken of zelfs huilen zonder een reactie te krijgen
Advertisement

Allergieën komen tegenwoordig veel voor en kunnen zowel voedsel- als inhalatie allergenen betreffen, zoals pollen, mijten of epitheel van huisdieren. Geen wonder dat een persoon, hoe gezond hij ook altijd is geweest, zelfs op volwassen leeftijd een vorm van intolerantie of allergische reactie kan ontwikkelen. De allergie van dit meisje is echter zeer ongebruikelijk (gelukkig!) en liet ons sprakeloos: Abigail Beck is namelijk allergisch voor water! Beginnend met deze eenvoudige verklaring, kun je begrijpen hoe moeilijk het leven van dit meisje is, aangezien water een element is dat deel uitmaakt van ons dagelijks leven.

via NY Post

Advertisement

Abigail Beck is 15 jaar oud en is zo allergisch voor water dat ze niet eens kan huilen of douchen zonder huiduitslag. Een allergie die uiterst slopend is als je bedenkt hoe vaak je met water te maken hebt gedurende een dag. Helaas zorgt contact met water ervoor dat ze netelroos krijgt. Oh, en mocht je het je afvragen, Abigail kan niet eens een glas water drinken: sinds minstens 1 jaar, sinds ze de diagnose kreeg van deze zeer zeldzame medische aandoening die 1 op 200 miljoen mensen treft, heeft ze geen water meer gedronken.

"Ik huil zoals alle normale mensen, en dat doet pijn", zei de jonge vrouw, en in feite beschreef ze haar tranen als "een van de ergste delen" omdat ze haar gezicht verbranden. Over haar allergie kan ze kort zijn: "Het heeft mijn leven verpest, ook al wil ik het niet laten verpesten. Ik moet overgeven als ik water drink, mijn borst doet veel pijn en mijn hart begint snel te kloppen."

Pexels / Not the actual photo

Helaas is het vanwege de zeldzaamheid van gevallen niet bekend hoe deze aandoening, die gewoonlijk optreedt tijdens de pubertijd, moet worden behandeld zonder de aanwezigheid van vergelijkbare gevallen in de familie. De artsen hebben geen precieze antwoorden, maar als Abigails toestand niet verbetert, zullen ze gedwongen worden haar te rehydrateren met pillen en speciale infusies. Het was niet eens gemakkelijk voor Abigail om een ​​dokter te vinden die naar haar luisterde om een diagnose te stellen, maar uiteindelijk kwamen er antwoorden, zij het gedeeltelijk. Het ergste van deze ziekte is gewoon geen antwoorden hebben: als er iets onverwachts gebeurt, hoe moeten Abigail en haar omgeving zich dan gedragen? Het meisje weet het niet en dit is wat haar het meest ontmoedigt.

"Als ik mensen vertel dat ik allergisch ben voor water, vinden ze het absoluut belachelijk en velen zijn ervan geschrokken. Mensen benadrukken altijd dat ons lichaam uit water bestaat. Sommige mensen stellen me vragen, wat ik prima vind omdat ik graag anderen wil helpen, dus ik sta open om te antwoorden”, zei de jonge vrouw.

Een moeilijke toestand om dagelijks te leven... we hopen dat Abigail zo snel mogelijk een oplossing vindt!

Advertisement