"Ik vraag om een ​​normale koffie en de ober brengt me een cafeïnevrije koffie omdat ik zwanger ben: hij heeft voor mij besloten" - BekijkDezeVideo.nl
x
"Ik vraag om een ​​normale koffie…
Deze 102-jarige lerares heeft haar droom vervuld om voor een dag terug naar de klas te keren Deze moeder bekent dat haar gezin geen wc-papier meer gebruikt:

"Ik vraag om een ​​normale koffie en de ober brengt me een cafeïnevrije koffie omdat ik zwanger ben: hij heeft voor mij besloten"

28 Mei 2022 • Door Janine
1.169
Advertisement

In de periode van de zwangerschap is het altijd raadzaam om de voeding en gezondheid in het algemeen in de gaten te houden. Een vrouw moet regelmatig gecontroleerd worden en zo nodig iets opgeven of aanvullen. Meestal worden soortgelijke beslissingen samen met de arts genomen en mag niemand anders tussenbeide komen, maar helaas is dat niet altijd het geval. In veel gevallen komt het namelijk voor dat dierbaren, vrienden of volslagen vreemden waar we sporadisch mee omgaan, uitgroeien tot kenners van de wereld en besluiten ongevraagd advies te geven.

Zoiets overkwam de hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen. Deze vrouw heeft een naar haar mening niet bepaald prettig voorval meegemaakt met het bestellen van een kopje koffie en het gedrag van de ober. Laten we eens kijken wat ze schreef.


In een bericht dat op haar Twitter-account verscheen, vertelde gebruiker Madeline Odent live wat er in een café gebeurde. De vrouw schrijft: "Op dit moment heeft een barista van Starbucks opzettelijk de verkeerde drank gegeven omdat hij ervan overtuigd was dat ik geen koffie wilde drinken omdat ik zwanger ben. Het klinkt gek, dat weet ik, maar het gebeurde echt. Waarom denken mensen dat ze het recht hebben om zwangere vrouwen en hun lichaam te behandelen alsof ze van iedereen zijn? Ik begrijp dat niet”.

Blijkbaar zou de ober zelf hebben beslist wat het beste was voor de zwangere klant. Het is oké om je zorgen te maken, het is oké om advies te geven, het is oké om te denken dat het ene beter is dan het andere, maar het is vooral oké om eerst de betrokkene te vragen en dan actie te ondernemen. Het is nooit juist om te denken dat je beslissingen voor anderen kunt nemen, tenzij je specifieke vaardigheden hebt of er een expliciet verzoek is geweest. In dit geval was er niets van dit alles voor de ober om voor de klant te beslissen.

Het is bekend dat te veel cafeïne tijdens de zwangerschap niet goed is, maar waarom beslissen zonder overleg? Een zwangere vrouw weet het immers zelf heel goed wat goed of fout is voor haar en voor de baby, het is niet nodig dat anderen in haar plaats handelen.

Dit maakte Madeline kwaad en gaf haar de mogelijkheid om een ​​vraag te stellen: waarom moet een zwangere vrouw advies krijgen van iedereen? Er is geen ander antwoord dan de aangeboren neiging van anderen om altijd de juiste of veronderstelde suggestie te geven.

De tweet werd gelezen door talloze gebruikers die zeer vergelijkbare verhalen in de commentaren meldden.

"Dat klopt en het is absurd. Mijn ergste ervaring was toen een collega van mij plotseling het bruiswater weghaalde en me vertelde dat omdat ik zwanger was gewoon water moest drinken. Kun je het je voorstellen? Het was maar water, met bubbels, maar nog steeds water". - "Ik was net bevallen toen ik een café binnenging om koffie te halen. Ik bestelde, maar bij het zien van het kleine meisje vertelt de barista me dat ik geen koffie mag drinken omdat ik borstvoeding geef. Uiteindelijk moest ik toegeven en nam ik chocolademelk”.

Advertisement

Dit zijn slechts twee van de opmerkingen die de auteur van het bericht heeft ontvangen. Wat in deze woorden naar voren komt, is de ernst en de absurditeit van sommige acties.

Er zijn mensen die besluiten om op te staan en advies uit te brengen, ook als daar niet uitdrukkelijk om wordt gevraagd, maar is dat wel juist? Of is een vrouw, al dan niet zwanger, vrij om zelf te kiezen, zoveel mogelijk op advies van haar arts?

Tags: WTFAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt