Haar vliezen breken terwijl ze met haar 5 kinderen in de auto zit: ze stopt en bevalt alleen op straat

Janine

27 Mei 2022

Haar vliezen breken terwijl ze met haar 5 kinderen in de auto zit: ze stopt en bevalt alleen op straat
Advertisement

Bevallen is ongetwijfeld een delicaat moment voor elke vrouw: er zijn er die het in een kortere tijd en zonder al te veel pijn doen en er zijn er die juist willen dat dat moment zo snel mogelijk voorbij is. In ieder geval is de dag van geboorte ruim van tevoren bekend, waardoor je rekening kunt houden met de waarschijnlijke datum, in geval van onvoorziene gebeurtenissen. Voor Heather Skaats ging het echter niet zo, omdat ze genoodzaakt was te bevallen zonder de aanwezigheid van een arts of verloskundige. Er waren nog drie weken te gaan voor de uitgerekende datum, maar plotseling voelde Heather weeën; op dat moment zat ze met haar 5 kinderen in de auto en had ze nooit verwacht dat ze midden op straat zou bevallen.

via Facebook / Heather Skaats

Advertisement

Voor Heather Skaats was het zeker niet de eerste bevalling, aangezien ze al veel andere ervaringen had met haar 6 kinderen (een van de meisjes, lijdend aan kanker, is helaas op 4 jarige leeftijd overleden), en misschien slaagde ze er om deze reden in om, met veel kracht en moed, kalm te blijven en het hoofd koel te houden om in een zeer onwaarschijnlijke situatie te bevallen.

In ieder geval, denkend aan haar eerdere bevallingen, was Heather ervan overtuigd dat als de weeën eenmaal begonnen, ze niet zou bevallen voor minimaal 8 of 10 uur. De moeder had het echter bij het verkeerde eind: de weeën begonnen drie weken te vroeg en van licht werden ze binnen een paar minuten constanter. Heather zat met al haar kinderen in de auto en wist dat ze naar huis zou moeten rijden, waar ze van plan was om met behulp van een verloskundige in het water te bevallen. De vrouw haalde het echter niet op tijd, omdat haar zoon duidelijk de wereld al eerder wilde zien.

Heather stopte de auto en stapte, nadat ze haar kinderen had gerustgesteld, uit. Op dat moment voelde ze haar vliezen breken: "Ik legde mijn hand daar neer en zijn hoofdje begon heel langzaam naar buiten te komen, met zijn lichaam. Ik hoefde niet eens te persen. Het ging erg snel. Ik was aan de telefoon met mijn man, Nick, en 20 seconden later zei ik zoiets als: ‘Hij is er!'".

Advertisement

Na deze snelle bevalling wikkelde de vrouw de pasgeborene in een deken, drukte hem tegen haar borst en slaagde er op wonderbaarlijke wijze in om thuis te komen, met haar geschokte kinderen op de achterbank. Dankzij de hulp van haar 13-jarige dochter kon ze de placenta onder de douche verwijderen; kort daarna schoot de verloskundige haar te hulp en voerde alle nodige controles uit. Over het moment van de onverwachte bevalling op straat zei Heather: "Ik denk dat thuisbevalling in het verleden me heeft geleerd om op mijn lichaam te vertrouwen. Het hele proces kennen heeft me echt geholpen."

Complimenten voor deze super mama!

Advertisement