Hij verkoopt het huis van zijn grootouders zonder hun medeweten en laat ze plotseling op straat achter - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij verkoopt het huis van zijn grootouders…
Agenten vinden en redden een op straat achtergelaten pasgeboren baby: de moeder is gearresteerd (+ VIDEO) Ze koopt een Romeins borstbeeld voor $35 in een kringloopwinkel, maar ontdekt dan dat het echt dateert uit het oude Rome

Hij verkoopt het huis van zijn grootouders zonder hun medeweten en laat ze plotseling op straat achter

27 Mei 2022 • Door Janine
1.902
Advertisement

Het huis is de plek waar ieder van ons terugkeert na een vermoeiende dag op het werk of andere verplichtingen. Het nest waarin we ons beschermd voelen, op ons gemak en de plek die al onze herinneringen bevat, zeker als we er al jaren gewoond hebben. Velen, vooral ouderen, zouden hun huis nooit verlaten, maar het onverwachte ligt om de hoek en het gaat niet altijd de goede kant op.

De twee hoofdrolspelers van dit verhaal weten dat maar al te goed, een ouder echtpaar dat door hun kleinzoon geen dak meer boven hun hoofd heeft. Laten we samen uitzoeken wat er is gebeurd.

via: Go Fund Me

foto: Go Fund Me

Hank en Helen Kawecki, respectievelijk 88 en 87 jaar, zijn een ouder echtpaar dat in Thousand Oaks, in Californië woont. De twee bevonden zich midden in een onaangename kwestie veroorzaakt door hun kleinzoon. Eigenaren van een huis waar ze al meer dan 50 jaar woonden, moest het paar het plotseling en zonder waarschuwing verlaten. Waarom? Omdat hun kleinzoon hen had opgelicht.

Volgens wat ze vertelden, waren Hank en Helen twee jaar voor het incident in kwestie van plan geweest om een ​​lening af te sluiten bij de bank. Omdat ze oud en gepensioneerd waren, had hun kleinzoon hen ervan overtuigd dat niemand hen ooit een lening zou geven en dat hij daarom alles zou regelen. De enige voorwaarde: de twee hadden het beheer van het huis in zijn handen moeten laten, waarschijnlijk om het als garantie te "gebruiken".

Onze hoofdrolspelers hadden, op hem vertrouwend, zonder blikken of blozen ingestemd met al zijn verzoeken, jammer dat achter zijn veronderstelde goedheid en beschikbaarheid iets anders verborgen zat. De kleinzoon had namelijk drie leningen afgesloten en een hypotheek op het huis genomen. Omdat hij de termijnen niet kon betalen en om problemen te voorkomen, besloot hij het pand te verkopen.

De twee ouderen hadden zich dit helaas niet gerealiseerd, want met verschillende trucs en zonder hun medeweten was de kleinzoon erin geslaagd om zowel makelaars als toekomstige kopers in het pand te krijgen. Het kwam allemaal later aan het licht en alleen dankzij de buren van Hank en Helen.

Doug Emerson en zijn vrouw Linda kenden de bejaarde echtgenoten al sinds ze naar hun nieuwe huis waren verhuisd. "Hank en Helen zijn de aardigste mensen die we kennen - zei Doug - Op een dag kwamen er een paar vreemden bij ons thuis die zeiden dat ze de nieuwe buren waren. Op dat moment realiseerden we ons dat er iets mis was en waarschuwden we Helen en Hank".

Voor het stel was het een zware klap en ook hun gezondheid had er onder te lijden. "Hij was onze kleinzoon en we vertrouwden hem, maar we hadden het mis - zeiden ze in een interview - Hij bedroog ons, hij liet de makelaars het huis binnen en liet ze doorgaan voor werknemers van de bank die hij om een lening vroeg. Toen, op een dag, nam hij ons met een excuus mee, en het was op dat moment dat de kopers binnenkwamen om het te zien voordat ze het kochten."

Advertisement

Met een gebroken hart en gedemoraliseerd, zijn de Kawecki gelukkig niet in de steek gelaten: hun buren hebben hen geholpen en blijven dat doen. "Het was een genoegen voor ons om hen in ons huis te verwelkomen - zei Emerson - We ontdekten de zwendel en waarschuwden hen, adviseerden een advocaat en stelden alle benodigde documenten samen om de wandaden van de kleinzoon te stoppen. Jammer dat het niet mogelijk was om de verkoop te stoppen en van het ene op het andere moment zaten ze zonder dak boven hun hoofd."

Dus moesten de twee ouderen alles inpakken en snel het huis verlaten waar ze altijd hadden gewoond. Gelukkig heeft een groep scouts hen geholpen met de verhuizing en heeft Emerson een inzamelingsactie op internet opgezet om het bedrag bij elkaar te krijgen waarmee ze een huis kunnen kopen en een waardig leven kunnen blijven leiden. Velen reageerden en er werd zo'n 134.000 dollar opgehaald, in de hoop een nog hoger bedrag te halen.

Ondertussen zet de politie het onderzoek voort met als doel opheldering te krijgen en de kleinzoon de juiste straf te geven voor de schandalige daad die achter hun rug om is gedaan.

Tags: AbsurdOuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt