x
Ze wordt 98 en omhelst haar dochter…
Ze kookt alleen kant-en-klaarmaaltijden voor ontbijt, lunch en diner: haar man vraagt ​​om een ​echt​scheiding

Ze wordt 98 en omhelst haar dochter die 80 jaar eerder ter adoptie was afgestaan: het mooiste cadeau

17 Juni 2022 • Door Janine
3.232
Advertisement

De wegen die het leven voor ons in petto heeft zijn werkelijk oneindig en de onvoorspelbaarheid van gebeurtenissen blijft ons verbazen: misschien is dit ook de schoonheid van het leven, nietwaar? Gerda Cole is een 98-jarige oma die zoveel dingen in het leven heeft gezien en die op haar verjaardag misschien wel het meest ongelooflijke ontving: haar dochter voor het eerst ontmoeten, vele jaren eerder ter adoptie afgestaan, na 80 jaar! Gerda's verhaal is veelbewogen, maar oma kon haar ogen ongetwijfeld niet geloven toen ze de kans kreeg om haar dochter weer te zien. Het was een ongelooflijk cadeau voor hen allebei.


Gerda Cole, een meisje van joodse afkomst, werd gedwongen Oostenrijk te verlaten in het verre 1939, bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en geluk te zoeken in Engeland. Op 18-jarige leeftijd raakte ze zwanger, maar haar financiële mogelijkheden waren zo beperkt dat de enige oplossing die ze vond om haar dochter een menswaardige toekomst te bieden, haar af te staan ​​voor adoptie. Gerda bleef haar leven zo goed mogelijk leven, reizend, studerend en vervolgens verhuisde ze naar Canada, waar ze zich definitief vestigde. Ze zou er nooit aan gedacht hebben haar dochter weer te zien, ook omdat het haar was verboden contact met haar op te nemen.

Maar met het verstrijken van de jaren begon Gerda's dochter, Sonya Grist, zich af te vragen wie haar biologische moeder was, aangezien ze bijna niets wist. Na vele jaren was Sonya ervan overtuigd dat haar moeder al lang dood was, maar haar zoon Stephen slaagde erin haar op te sporen en deze veronderstelling te weerleggen.

Gerda Cole, a 98-year-old Ontario woman, says she received the best Mother’s Day present she could ever imagine after...

Pubblicato da Canada Info su Lunedì 9 maggio 2022

“Ik kwam erachter dat Gerda, de biologische moeder van mijn moeder, een stiefzoon heeft en dus nam ik contact met hem op via Facebook. Ik zei tegen hem: 'Ik mis nog een laatste stukje informatie. Ik heb Gerda's overlijdensakte nodig... zou je me kunnen helpen die te vinden?" En hij antwoordde: “Je zult haar overlijdensakte niet vinden omdat ze nog leeft en in een verpleeghuis in Canada woont”. Mijn God! De moeder van mijn moeder leeft nog, ze is 97 jaar en wordt aanstaande zaterdag 98!”, vertelde Stephen.

Sonya en haar zoon Stephen gingen Gerda opzoeken ter gelegenheid van haar 98e verjaardag en de emotie was groot. Hoewel ze twee gescheiden levens hadden geleid, doofde hun band als moeder en dochter nooit. Tachtig jaar later was het emotionerend en ontroerend om elkaar eindelijk te zien en te omhelzen.

De boodschap die deze bijna honderdjarige grootmoeder na deze geweldige verrassing met iedereen wilde delen was: "Wacht niet tot morgen, anders is het te laat, als je wilt leven, leef nu, niet morgen of overmorgen!".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt