Ze koopt tweedehands slaapkamermeubels voor 300 euro: in een van de meubelen vind ze een geheim compartiment vol geld - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze koopt tweedehands slaapkamermeubels…
Geadopteerde jongen krijgt voor het eerst verjaardagsfeest en taart: hij barst in tranen uit van emotie Homostel adopteert vier gehandicapte kinderen:

Ze koopt tweedehands slaapkamermeubels voor 300 euro: in een van de meubelen vind ze een geheim compartiment vol geld

19 Juni 2022 • Door Janine
52.054
Advertisement

Een vrouw uit Oak Creek was op zoek naar een koopje om meubels te kopen en tot haar verbazing vond ze er een. De meubels in kwestie waren van een recent overleden echtpaar uit De Pere. De zoon verkocht de onderelen aan de vrouw en liet haar zien dat ze verschillende verborgen compartimenten hadden. Het bleek dat er een compartiment was waarvan hij niet op de hoogte was.

Mevrouw Laural Jaecks dacht dat ze een koopje had toen ze op Facebook Marketplace een paar dressoirs en een hoofdeinde van een bed vond, gemaakt door Amish-ambachtslieden. "De Amish produceren spullen van de hoogste kwaliteit", zei mevrouw Jaecks. De vrouw bood vervolgens 300 euro voor de kamer en de jonge man accepteerde.

via: Fox6

Toen het meubilair eenmaal thuis was gearriveerd, gingen Laural en haar man aan de slag om de kamer in elkaar te zetten. Terwijl ze bezig waren het hoofdeinde te plaatsen, vond het paar nog een geheim compartiment dat hun leven had kunnen veranderen. Binnenin zaten namelijk tientallen enveloppen met biljetten van 100 euro. “We telden bankbiljetten met een totale waarde van 10.300 euro", legde mevrouw Jaecks uit.

In het compartiment lagen ook bankdocumenten met de namen van de ouders van de verkoper. Jaecks herinnerde zich dat ze op dat moment besefte dat ze het geld had gevonden, maar dat ze het op geen enkele manier kon houden. "Ik zei tegen mezelf: "Die ouders hebben lang en hard gewerkt en gespaard voor dat geld"" zei Jaecks.

De vrouw nam onmiddellijk contact op met de verkoper, die net zo geschrokken was als zij toen ze van het geld hoorde. Het meest verrassende was echter het feit dat ze het terug wilde geven. "Hij kon het niet geloven", merkte Jaecks op. "Hij zei: "Nou, ik kan niet geloven dat je belde om me dit te vertellen."

Jaecks legde uit dat ze vond dat haar goede daad veel meer waard was dan een winst van $10.300. "Ik heb een zuiver geweten", zei Jaecks. “Ik kan mezelf in de spiegel bekijken. Eerlijkheid boven alles. Dat geld was niet van mij”. Jaecks voegde eraan toe dat de verkoper uit De Pere zijn waardering toonde voor haar eerlijkheid door een deel van het teruggegeven geld te geven.

Zou jij hetzelfde hebben gedaan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt