Schotse eilandbewoners redden de bruiloft van een Amerikaans stel nadat hun bagage is kwijtgeraakt

Janine image
door Janine

11 Juli 2022

Schotse eilandbewoners redden de bruiloft van een Amerikaans stel nadat hun bagage is kwijtgeraakt
Advertisement

Amanda en Paul Riesel reisden meer dan 6.400 kilometer van Orlando, Florida (VS) om te trouwen op het eiland Skye in de Schotse Hooglanden. Twee jaar lang hadden Amanda, 40 en Paul, 37, een bruiloft gepland die hen ongeveer 14.000 euro kostte. Hun droom begon echter in duigen te vallen nadat hun vliegtuig werd omgeleid naar Philadelphia, een omweg die resulteerde in drie dagen vertraging: het paar kwam vast te zitten op verschillende luchthavens voordat ze hun bestemming bereikten. En de pech was nog niet voorbij voor hen.

via BBC

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Uiteindelijk arriveerde het uitgeputte paar maandag rond 23.00 uur in Skye, de avond voor de bruiloft, om te ontdekken dat al hun bagage was verdwenen. "We wisten niet dat de koffers niet naar Inverness waren gekomen. We kwamen bij de bagageband en zagen dat deze helemaal leeg was en dat onze koffers er niet waren. Ik realiseerde me dat we de reis hadden moeten annuleren en dat er niets anders op zat”, zei Amanda, die gelukkig de trouwringen en bloemen in haar handbagage had meegenomen.

Zonder trouwjurk en pak van de bruidegom moest het paar met tegenzin de bruiloft annuleren. De twee hadden echter geen rekening gehouden met de vastberadenheid van de huwelijksfotograaf en de bewoners van het eiland.

Advertisement

De plaatselijke fotograaf Rosie Woodhouse mobiliseerde het hele eiland Skye om de bruiloft van Amanda en Paul te redden. "Ik vertelde hen dat ik zeker wist dat ik het kon. Skye is een geweldige plek", zei Rosie. Even voor middernacht plaatste de fotograaf een oproep op een sociale mediasite van Skye. Om half acht waren de eilandbewoners al aan de slag om het grote evenement te organiseren. Om 10 uur presenteerden ze zich met een keuze uit acht trouwjurken in de maat van Amanda en een volledige set kilts voor Paul.

Amanda slaagde erin om make-up te krijgen bij een plaatselijke apotheek en Rosie bood de pasgetrouwden een huisgemaakte maaltijd aan bij haar thuis. "Midden in de nacht reageerden mensen, een vrouw overhandigde zelfs wat gewone kleding om haar te helpen met het verblijf na de bruiloft. We werden wakker met al dit moois dat voor ons was georganiseerd. Dankzij haar doorzettingsvermogen zijn we getrouwd. Elke persoon die Rosie ons heeft voorgesteld en heeft aangeboden om ons te helpen, zal voor altijd een plaats in ons hart hebben”, aldus Amanda.

Een perfect niet-perfect huwelijk dat het Schotse eiland Skye internationale faam bezorgde vanwege zijn vrijgevigheid. "Er zullen nooit genoeg woorden zijn om onze dankbaarheid tot uitdrukking te brengen", zeiden de pasgetrouwden.

Advertisement