Werkgever ontslaat zijn beste werknemer zonder reden: het bedrijf verliest geld, klanten en gaat failliet

Janine image
door Janine

10 Juni 2022

Werkgever ontslaat zijn beste werknemer zonder reden: het bedrijf verliest geld, klanten en gaat failliet
Advertisement

De werkwereld evolueert voortdurend en we weten allemaal hoe ingewikkeld het soms kan zijn om ons aan te passen aan veranderingen en innovaties. Dit geldt in het bijzonder voor degenen die al enige tijd werkzaam zijn binnen hetzelfde bedrijf en vertrouwd zijn met alle interne mechanismen van hun sector. In dergelijke gevallen is het niet eenvoudig om met veranderingen binnen de organisatie om te gaan, vooral als ze betrekking hebben op het topmanagement en het doorgeven van het stokje van de ene werkgever naar de andere.

De hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen is zich daar terdege van bewust. Een werknemer die er niet in slaagde om in harmonie te werken met zijn nieuwe baas en daarnaar handelde. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Marcin Wichary/Wikimedia - Not the actual photo

Marcin Wichary/Wikimedia - Not the actual photo

Het gaat om een ​​man die jarenlang als extern adviseur in hetzelfde bedrijf heeft gewerkt. Zelf schrijft hij in de post die op Reddit is gepubliceerd: "Mijn werk omvat meestal kortetermijncontracten, maar met twee specifieke bedrijven heb ik een meer duurzame samenwerking tot stand gebracht, jammer dat er voor een van hen iets is veranderd". Dit nieuws, waar hij het over heeft, heeft de orde en het dagelijkse werk van al het personeel ontwricht.

Het bedrijf in kwestie was van de vader van een vriend van onze hoofdpersoon. Als gevolg van verschillende problemen stond het bedrijf op de rand van het faillissement toen hij werd geroepen om in te grijpen. "Ik moest zorgen voor het optimaliseren van hun productiemethode zodat ze er bovenop zouden komen - schrijft de Reddit-gebruiker - ik vond de baan leuk en ik accepteerde, maar ik nam een clausule op in het contract: alle patenten die voor hun bedrijf waren ontwikkeld, zouden van mij zijn geweest en ik zou ze hebben gemaakt zoals ik wilde".

Zonder te aarzelen werd zijn verzoek aanvaard en ging het werk van start, al snel slaagde hij erin om zeer positieve resultaten te behalen. Het bedrijf was hersteld en alles ging goed, tot een nieuwe ineenstorting een zware druk op zijn vriend legde en hij daarom besloot het bedrijf te verkopen.

Advertisement
Chwarae Teg7Flickr - Not the actual photo

Chwarae Teg7Flickr - Not the actual photo

"Toen de nieuwe baas het overnam - zegt de auteur van de post - was ik het die hem bij het bedrijf introduceerde en hem kennis liet maken met alle interne mechanismen. Zodra hij echter de controle overnam, begon hij alles te reorganiseren en ontsloeg hij velen van ons. Hij von het ook nodig om bezwaar maken tegen mijn rol, omdat hij die onnodig vond en daarom in mindere mate zou worden betaald. Hij stelde me zelfs voor een keuze: salarisverlaging of ontslag. Jammer dat hij nog niet wist dat de hele productie gebaseerd was op twee patenten die ik had gecreëerd".

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Na verschillende discussies over zijn nieuwe contract en na het ter sprake brengen van de respectievelijke advocaten, werd de man ontslagen, maar kreeg hij toch zijn wraak. Zonder zijn methode, die hij absoluut niet bij het bedrijf wilde achterlaten, moest de nieuwe baas de productie stopzetten. Hij begon commissies en klanten te verliezen en kort daarna moest hij het faillissement van het bedrijf aanvragen.

Onze hoofdrolspeler bleef achter zonder dat contract, maar ondanks alles kwam hij er beter uit dan een onbeschofte en betweterige baas die precies kreeg wat hij verdiende. Je moet altijd je medewerkers respecteren, zij zijn degenen die het bedrijf maken en zijn diegenen waar je niet zonder kunt. Zo niet, dan is dit de epiloog waartoe je bent voorbestemd.

Advertisement