Werkgever ontslaat zijn beste werknemer zonder reden: het bedrijf verliest geld, klanten en gaat failliet - BekijkDezeVideo.nl
x
Werkgever ontslaat zijn beste werknemer…
Na 20 jaar heeft deze dakloze man duidelijke ideeën: Ze vindt de rugzak van haar zoon en vraagt ​​hem om uitleg:

Werkgever ontslaat zijn beste werknemer zonder reden: het bedrijf verliest geld, klanten en gaat failliet

10 Juni 2022 • Door Janine
7.190
Advertisement

De werkwereld evolueert voortdurend en we weten allemaal hoe ingewikkeld het soms kan zijn om ons aan te passen aan veranderingen en innovaties. Dit geldt in het bijzonder voor degenen die al enige tijd werkzaam zijn binnen hetzelfde bedrijf en vertrouwd zijn met alle interne mechanismen van hun sector. In dergelijke gevallen is het niet eenvoudig om met veranderingen binnen de organisatie om te gaan, vooral als ze betrekking hebben op het topmanagement en het doorgeven van het stokje van de ene werkgever naar de andere.

De hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen is zich daar terdege van bewust. Een werknemer die er niet in slaagde om in harmonie te werken met zijn nieuwe baas en daarnaar handelde. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via: Reddit

Het gaat om een ​​man die jarenlang als extern adviseur in hetzelfde bedrijf heeft gewerkt. Zelf schrijft hij in de post die op Reddit is gepubliceerd: "Mijn werk omvat meestal kortetermijncontracten, maar met twee specifieke bedrijven heb ik een meer duurzame samenwerking tot stand gebracht, jammer dat er voor een van hen iets is veranderd". Dit nieuws, waar hij het over heeft, heeft de orde en het dagelijkse werk van al het personeel ontwricht.

Het bedrijf in kwestie was van de vader van een vriend van onze hoofdpersoon. Als gevolg van verschillende problemen stond het bedrijf op de rand van het faillissement toen hij werd geroepen om in te grijpen. "Ik moest zorgen voor het optimaliseren van hun productiemethode zodat ze er bovenop zouden komen - schrijft de Reddit-gebruiker - ik vond de baan leuk en ik accepteerde, maar ik nam een clausule op in het contract: alle patenten die voor hun bedrijf waren ontwikkeld, zouden van mij zijn geweest en ik zou ze hebben gemaakt zoals ik wilde".

Zonder te aarzelen werd zijn verzoek aanvaard en ging het werk van start, al snel slaagde hij erin om zeer positieve resultaten te behalen. Het bedrijf was hersteld en alles ging goed, tot een nieuwe ineenstorting een zware druk op zijn vriend legde en hij daarom besloot het bedrijf te verkopen.

"Toen de nieuwe baas het overnam - zegt de auteur van de post - was ik het die hem bij het bedrijf introduceerde en hem kennis liet maken met alle interne mechanismen. Zodra hij echter de controle overnam, begon hij alles te reorganiseren en ontsloeg hij velen van ons. Hij von het ook nodig om bezwaar maken tegen mijn rol, omdat hij die onnodig vond en daarom in mindere mate zou worden betaald. Hij stelde me zelfs voor een keuze: salarisverlaging of ontslag. Jammer dat hij nog niet wist dat de hele productie gebaseerd was op twee patenten die ik had gecreëerd".

Advertisement

Na verschillende discussies over zijn nieuwe contract en na het ter sprake brengen van de respectievelijke advocaten, werd de man ontslagen, maar kreeg hij toch zijn wraak. Zonder zijn methode, die hij absoluut niet bij het bedrijf wilde achterlaten, moest de nieuwe baas de productie stopzetten. Hij begon commissies en klanten te verliezen en kort daarna moest hij het faillissement van het bedrijf aanvragen.

Onze hoofdrolspeler bleef achter zonder dat contract, maar ondanks alles kwam hij er beter uit dan een onbeschofte en betweterige baas die precies kreeg wat hij verdiende. Je moet altijd je medewerkers respecteren, zij zijn degenen die het bedrijf maken en zijn diegenen waar je niet zonder kunt. Zo niet, dan is dit de epiloog waartoe je bent voorbestemd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt