13-jarige vindt een origineel baantje waarmee hij zo'n 20 euro per uur kan verdienen

Janine image
door Janine

31 Maart 2023

13-jarige vindt een origineel baantje waarmee hij zo'n 20 euro per uur kan verdienen
Advertisement

Soms hebben we de neiging de creativiteit van jongeren te onderschatten door ten onrechte te denken dat ze - omdat ze erg jong zijn - niet oud genoeg zijn om een ​​project te ontwikkelen en het constant te volgen om het te zien groeien. Toch is dit niet het geval: er zijn zeer vastberaden en koppige kinderen die volwassenen kunnen laten zien dat ze perfect in staat zijn om een ​​​​klein bedrijf te leiden.

Dat weet Ben Adler goed, een 13-jarige ondernemer die tot 27 euro per uur weet te verdienen nadat hij een simpel maar winstgevend idee had gekregen toen hij te horen kreeg dat hij te jong was om een ​​baantje te vinden.

via 7news

Advertisement

I had the great pleasure of meeting young Ben Adler today what a cracker of a young fella, sorry should say...

Pubblicato da Cr Jim Magee su Giovedì 9 marzo 2023

De jonge Ben, inwoner van Brighton, een voorstad van Melbourne, in Australië, wilde voor de zomervakantie een baantje zoeken, maar niemand wilde hem aannemen voor een parttime baan. Moe van de voortdurende afwijzing door restaurants, bars en verschillende bedrijven, begon hij zijn gebied te bestuderen, zich afvragend waar hij nuttig voor zou kunnen zijn. Nadat hij met zijn opa had gesproken, besloot Ben zijn diensten aan te bieden om huisnummers op de trottoirs van huizen opnieuw te schilderen.

"Ik heb de perfecte manier gevonden om wat geld te verdienen en de gemeenschap een nuttige dienst te bewijzen. Ik reken 20 euro voor elke verfbeurt en mijn hulp is zeker handig voor hulpdiensten, chauffeurs van voedselbezorgers en iedereen die ’s nachts probeert je huisnummer te vinden. Ik heb altijd al mijn eigen bedrijf willen hebben, omdat mijn ouders en veel van mijn familieleden dat ook hebben”, vertelde Ben.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

In eerste instantie begon de tiener zich bekend te maken door bij de buren aan te kloppen. Later zette hij zijn bedrijf voort via mond-tot-mondreclame, maar uiteindelijk kon hij zijn klantenbestand uitbreiden via de Facebook-pagina's van de gemeente. Ook de burgemeester van Glen Eira, Jim Magee, huurde hem in om het huisnummer van zijn huis te schilderen: "Hij kwam op tijd en was beleefd, vriendelijk en absoluut professioneel in zijn werk. Hij is een plezier om zaken mee te doen”, merkte hij op.

De 13-jarige slaagt erin om in het weekend tot 20 uur te werken en fietst gemiddeld zo'n 50 km om klanten te bereiken en naar huis terug te keren. "Ik neem de tijd om meer dan één verflaag aan te brengen en doe meestal twee verfklussen per uur. Dankzij dit werk kan ik al geld sparen voor de universiteit en een eigen auto kopen zodra ik meerderjarig ben", legde Ben uit. Hij heeft ongetwijfeld verstand van zaken, vind je niet?

Advertisement