Hij is al 15 jaar met ziekteverlof, maar klaagt het bedrijf aan omdat hij geen loonsverhoging krijgt

Janine image
door Janine

28 Mei 2023

Hij is al 15 jaar met ziekteverlof, maar klaagt het bedrijf aan omdat hij geen loonsverhoging krijgt
Advertisement

Waardering op de werkplek speelt een cruciale rol bij het bevorderen van het welzijn en de productiviteit van werknemers: als we ons gewaardeerd voelen, zijn we gemotiveerd om onze beste vaardigheden in te zetten en alles te geven. Daarom kunnen we het belang van hard werken om deze erkenning te verdienen niet onderschatten, ook omdat het wederzijdse respect tussen werknemers en werkgever een positieve omgeving creëert die individueel en collectief succes bevordert.

Wat als deze wederkerigheid er niet is? Wat zou er dan gebeuren? Dit zijn de vragen die de hoofdpersoon van ons verhaal zich waarschijnlijk stelde, die besloot zijn bedrijf aan te klagen.

via Times Now News

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Ian Clifford, al meer dan 15 jaar met ziekteverlof in dienst van het computerbedrijf IBM, heeft besloten een rechtszaak aan te spannen tegen zijn werkgever. De 50-jarige man is echter sinds 2008 om gezondheidsredenen werkloos en sinds 2013 officieel "medisch gepensioneerd", zoals beschreven op zijn LinkedIn-profiel.

Ian heeft een formele klacht ingediend waarin hij beweert dat hij geen adequate loonsverhoging heeft ontvangen. Na een lang geschil bood het bedrijf Ian een deal aan waarin werd bepaald dat hij niet zou worden ontslagen en zou worden opgenomen in het arbeidsongeschiktheidsplan van het bedrijf. Hierdoor zou onze protagonist een "inactieve werknemer" zijn geworden en 75% van zijn salaris hebben ontvangen, ook al was hij in werkelijkheid niet actief.

Advertisement
Ian Clifford/LinkedIn

Ian Clifford/LinkedIn

Ondanks het forse bedrag wilde Ian er niets van horen en besloot hij juridische stappen te ondernemen tegen zijn werkgever. Aanleiding voor dit besluit was het uitblijven van salarisverhogingen in de afgelopen tien jaar, waardoor de medewerker ontevreden was. Het juridische geschil ontstond met een klacht wegens "discriminatie op grond van een handicap". Ian beweerde dat hij oneerlijk was behandeld en wees erop dat het uitblijven van een loonsverhoging sinds 2013 tot grote problemen had geleid bij het omgaan met de wereldwijde inflatie.

Het Employment Tribunal in Reading, in Engeland, wees zijn verzoek af. De rechter stelde dat alleen actieve werknemers het recht hebben om loonsverhogingen te vragen en dat inactieve werknemers dus niet tot deze categorie behoren.

Wat denk jij ervan? Ben je het eens met de uitspraak?

Advertisement