Ze solliciteert naar een nieuwe baan: pas later ontdekt ze dat het een advertentie van haar eigen bedrijf is

Janine image
door Janine

06 Maart 2023

Ze solliciteert naar een nieuwe baan: pas later ontdekt ze dat het een advertentie van haar eigen bedrijf is
Advertisement

Het hebben van een baan is zeker een belangrijke mijlpaal, maar iedereen zou dat minimum aan ambitie moeten hebben om door te groeien in zijn carrière of, waarom niet, om een ​​betere baan te vinden dan de huidige: het is volkomen legitiem gedrag dat ervoor zorgt dat je je altijd tevreden voelt op professioneel gebied.

Maar wat moet je doen als je per ongeluk een sollicitatie stuurt naar het bedrijf waar je al werkt? Dat is wat er gebeurde met Rachel McIlravey, een jonge Canadese makelaar in onroerend goed die op sociale media deelde hoe ze in wezen om de tuin werd geleid door haar werkgever.

via Dailydot

Advertisement

Rachel legde op sociale media wrang uit hoe ze per ongeluk naar haar eigen baan solliciteerde. "Toen ik per ongeluk naar mijn baan solliciteerde omdat het bedrijf waar ik voor werk mensen onder een andere naam aannam", luidt de post die door het meisje is gedeeld en die meer dan 1 miljoen keer is bekeken.

De jonge medewerkster onthulde ook aan haar volgers wat de gevolgen waren van haar kandidatuur. "Ik heb een goed gesprek gehad met de CEO", zei ze. Natuurlijk waren haar superieuren niet blij toen ze ontdekten dat Rachel bereid was om van baan te veranderen en maakten haar verwijten. Later slaagde de jonge vrouw erin een nieuwe baan te vinden, die ze definieerde als "dichter bij mijn behoeften".

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Fans van Rachel hebben haar voormalige werkgever bekritiseerd omdat ze haar hadden verweten dat ze op zoek was naar een andere baan: "Het is verbazingwekkend hoe brutaal je werkgever is om te geloven dat zijn werknemers niet openstaan ​​voor een betere kans, terwijl hij weigert ze fatsoenlijk te betalen", aldus een man. Een ander was het eens met zijn stelling: "Als CEO's denken dat hun werknemers niet naar andere banen solliciteren, zijn ze best dom."

Een ander deelde een soortgelijke ervaring: "Het was mijn taak om iemand aan te nemen die hetzelfde werk deed als ik, maar met een hoger salaris. Dus ik solliciteerde. Je moet op dezelfde manier strijden tegen onrecht."

Heb jij je ooit in een soortgelijke situatie bevonden en, zo ja, hoe heb je dit opgelost?

Advertisement