Ze is met ziekteverlof, maar de werkgever blijft contact met haar opnemen over werkproblemen: de werknemer neemt wraak en blokkeert hem

Janine image
door Janine

10 Maart 2023

Ze is met ziekteverlof, maar de werkgever blijft contact met haar opnemen over werkproblemen: de werknemer neemt wraak en blokkeert hem
Advertisement

Velen waarderen het gevoel van opluchting dat ontstaat bij het uitklokken en verlaten van kantoor na een lange dag op het werk. Zodra de tijd waarvoor je beschikbaar bent voorbij is, kun je je eindelijk wijden aan je vrije tijd en interesses, althans zo zou het moeten zijn. Sommigen moeten zich helaas, zelfs nadat ze hun dagelijkse taken hebben uitgevoerd, bezighouden met andere werkpraktijken waaraan ze moeilijk kunnen ontsnappen, vooral als de werkgever er zelf om vraagt.

Dit is het geval van een jonge medewerkster, Vanessa genaamd, die berichten van haar baas ontving terwijl ze eigenlijk met ziekteverlof thuis was.

via Mirror

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De jonge vrouw nam vervolgens een drastische beslissing om respect te krijgen en vertelde erover op sociale media: "Ik heb mijn baas telefonisch geblokkeerd zodat hij geen contact met me kan opnemen als ik niet aan het werk ben. Vandaag ben ik thuis met ziekteverlof en om de een of andere reden voelde hij de noodzaak om me berichten te sturen over werkopdrachten”, legde Vanessa uit.

De jonge vrouw betaalt 45 dollar per maand voor een persoonlijke smartphone en een voor haar werk: "Hoewel mijn baas weet dat hij gene berichten moet sturen op mijn persoonlijke nummer, doet hij dat wel. Dus vandaag heb ik hem geblokkeerd", vertelde ze. Gebruikers gaven onmiddellijk commentaar op haar verhaal en steunden haar drastische en moedige beslissing.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Veel gebruikers hebben dan ook ondersteunende opmerkingen voor Vanessa achtergelaten: "Ik neem het je niet kwalijk, hij is geen vriend en je bent niet aan het werk", schreef een man. Iemand vroeg zich af waarom de jonge vrouw moet betalen voor een bedrijfstelefoon en vond dit niet juist: “Het bedrijf zou voor die telefoon moeten betalen", merkte een meisje op. "Ik weet dat ze dat zouden moeten doen! Maar op deze manier hoef ik die telefoon niet op te nemen," antwoordde Vanessa.

Een jonge vrouw gaf meer gematigd advies: "Als ik zakelijke telefoontjes zie, negeer ik ze en doe ik alsof ik ze niet heb gezien. Je kunt met me praten als ik aanwezig ben, niet buiten kantooruren”. Tot slot maakten anderen zich zorgen over de mogelijke gevolgen die uit zo'n gebaar zouden kunnen voortvloeien: "Ik ben oprecht benieuwd: hoe houd je hierna de werkrelatie vriendelijk?", vroeg een gebruiker.

Deed ze er goed aan of overdreef ze een beetje door zo te reageren?

Advertisement