Een restaurantmedewerker krijgt zijn salaris niet en neemt op flagrante wijze wraak

Janine image
door Janine

09 Juni 2023

Een restaurantmedewerker krijgt zijn salaris niet en neemt op flagrante wijze wraak
Advertisement

Omgaan met collega's of werkgevers is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel situaties die de gemoedsrust in deze werkrelaties onder druk zetten en het is niet vanzelfsprekend dat ze de goede kant opgaan. Dan zijn er dagen, of specifieke episodes, die niet bijdragen aan het welzijn van de werknemer of de werkgever.

Er kunnen vele redenen zijn: van werktijden die niet worden gerespecteerd - zowel vanuit het ene als het andere oogpunt - tot een te laag loon voor wat er wordt gedaan, of gebrek aan respect enzovoort. Toch zijn er mensen die jaar na jaar en ondanks alles kalm blijven en niet klagen, terwijl er anderen zijn die er op een gegeven moment gewoon niet meer tegen kunnen. Dit verhaal is daar een voorbeeld van.

via New York Post

Advertisement
New York Post/Youtube screenshot

New York Post/Youtube screenshot

Het verhaal speelde zich af in Chicago, Verenigde Staten, waar een van de medewerkers van een fastfoodrestaurant op een flagrante manier wraak nam vanwege het naar zijn mening incorrecte gedrag van de werkgever. Die laatste zou namelijk een heel maandsalaris niet aan zijn werknemer hebben uitbetaald, wat zijn woede opwekte.

De werknemer, die het wachten beu was en hoogstwaarschijnlijk dat geld nodig had, besloot om het hem betaald te laten zetten. Zonder iets te zeggen en op een dag zoals alle anderen ging de man van naar zijn werk en begon zijn woede de vrije loop te laten. Hij deed fysiek niets tegen collega's of baas, maar reageerde het af op alles om hem heen: eten en diverse voorwerpen.

Hij begon voedselvoorraden in de lucht te gooien, gooide het op de grond, sneed elektriciteitsdraden door, vernielde meubels en planken en alles wat hem in de weg stond. Een regelrechte ramp voor de eigenaar van het restaurant die ineens zijn werkplek overhoop zag.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

We kennen de redenen niet waarom het loon van de werknemer niet uitbetaald werd, noch wat er gebeurde na de tussenkomst van de politie, wat zeker is, is dat op het werk een bepaalde ethische code gerespecteerd moet worden. Dit niet alleen vanuit het oogpunt van de medewerkers, maar ook en vooral vanuit dat van de werkgevers.

Veel van mensen verwachten zonder ze er op de juiste manier voor te belonen, is nooit de juiste keuze. De werknemers zijn degenen die elk bedrijf concreet vooruit helpen en zonder hen zouden de werkgevers op geen enkele manier kunnen verdienen. Daarom moet je ze altijd respecteren en de juiste manieren gebruiken om met ze om te gaan.

Maar dit is vaak slechts een utopie en de werkwereld is echt harder dan je denkt. Daarom kan het gebeuren dat een werknemer zijn geduld verliest en doet wat de hoofdpersoon van dit verhaal deed. Niet dat het juist is en niet verwerpelijk, maar misschien is het soms wel begrijpelijk. Wat vind je van dit alles?

Advertisement