Schoonmoeder wil kleinkind van 6 weken zien zonder aanwezigheid van schoondochter: ze krijgen ruzie

Janine image
door Janine

23 Juli 2022

Schoonmoeder wil kleinkind van 6 weken zien zonder aanwezigheid van schoondochter: ze krijgen ruzie
Advertisement

Het is vaak moeilijk om een ​​hechte en verenigde familie te hebben en het is nog zeldzamer om schoonouders te vinden die kunnen opschieten met de echtgenoten van hun kinderen. De meeste mensen kunnen dit omzeilen door zich op een beschaafde manier naar elkaar te gedragen.

Dit was niet het geval voor een jonge vrouw toen haar schoonmoeder eiste dat haar zoon haar zes weken oude kleinkind meenam om haar te bezoeken. Tot nu toe niets vreemds, maar het is "jammer" dat de grootmoeder zei dat ze niet wilde dat haar zoon vergezeld zou zijn van zijn vrouw. De woedende kersverse moeder luchtte op Reddit haar hart om te vertellen wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De jonge vrouw, 23 jaar, legde uit dat ze nooit een goede verstandhouding had met de moeder van haar man, omdat ze haar nooit goed had goedgekeurd als echtgenote en schoondochter. "We hebben nooit ruzie gehad, maar we hielden afstand en het werd een stuk rustiger toen mijn man en ik verhuisden. Toen ze hoorde dat ik zwanger was, bleef ze afstand houden, maar stuurde spullen en geschenken waarbij ze zei dat ze van plan was om een band met haar kleinkind op te bouwen. Ik had hier geen bezwaar tegen, sterker nog, ik steunde deze beslissing en dacht dat mijn dochter misschien zou helpen de situatie tussen mij en haar grootmoeder te verbeteren", zei de nieuwe moeder.

Het kleine meisje is 6 weken en haar grootmoeder heeft haar kleindochter via een videogesprek leren kennen. De laatste tijd heeft ze haar zoon echter gevraagd om haar persoonlijk te komen opzoeken. “Ze woont op 4 uur afstand en ze vertelde hem dat ze niet wilde dat ik ook kwam. Mijn eerste antwoord was nee, want op deze leeftijd kan mijn dochter nergens heen zonder mij", legde de jonge moeder uit. De echtgenoot probeerde haar over te halen door uit te leggen dat als ze zich zorgen maakte over de uren van de voeding, hij een flesje melk zou hebben gegeven, maar de vrouw legde uit dat dat niet het probleem was. Er ontstond een ruzie waarbij de man zijn vrouw ervan beschuldigde onredelijk te zijn en de kleindochter weg te houden van haar grootmoeder.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De kersverse moeder legde echter uit dat ze haar dochter nog te klein vindt voor een reis van vier uur en om een ​​heel weekend bij haar weg te zijn. "Mijn man vertelde me dat het geen probleem is, maar dat ik er een probleem van maak. Ik vertelde hem dat zijn moeder er een drama van maakt door me te vertellen niet te komen en mijn dochter alleen te laten gaan. Hij lachte sarcastisch en zei dat hij de andere ouder is, dus ik zou niet het gevoel moeten hebben dat ze alleen gaat. Hij vertelde me dat ik te bezitterig en paranoïde ben. We kregen ruzie en ik weigerde haar mee te laten nemen."

De man werd nog bozer en belde zijn familie die probeerde de moeder te overtuigen, en legde uit dat de schoonmoeder de grenzen respecteert die ze hebben gesteld en de afstand houdt die ze samen hebben afgesproken. "Ik zei dat ze me mocht komen opzoeken en bood zelfs aan haar zo lang alleen te laten als ze wilde, maar ze zei dat ze zichzelf had beloofd dat ze nooit onder mijn dak en op dezelfde plek als ik zou zijn." Dus wendde de jonge vrouw zich tot het web voor advies.

Gebruikers waren het met haar eens en legden uit dat het welzijn van de baby op het spel staat: "Een zes weken oude baby mag nooit langer dan een uur of twee in een autostoeltje zitten, plotseling overschakelen op zuigelingenvoeding, lange afstanden afleggen met haar immuunsysteem en zich verwijderen van alles wat haar bekend begint te worden, is geen goed idee, tenzij het absoluut noodzakelijk is voor haar gezondheid of die van haar ouders”, schreef een gebruiker.

Wat denk jij? Wie heeft er gelijk?

Advertisement