Geadopteerde jongen krijgt voor het eerst verjaardagsfeest en taart: hij barst in tranen uit van emotie

Janine

20 Juni 2022

Geadopteerde jongen krijgt voor het eerst verjaardagsfeest en taart: hij barst in tranen uit van emotie
Advertisement

Hoe vaak hebben we het spreekwoord niet gehoord: de wereld is mooi omdat het gevarieerd is? In feite is het zo en om vele redenen is het jammer dat ze niet altijd positief zijn. Er zijn namelijk plaatsen op de planeet waar de situatie waarin we leven niet zo vredig en comfortabel is als op andere, en het zijn vaak de kinderen die de prijs betalen. Ondanks alles zijn er verenigingen en mensen die dergelijke verhalen ter harte nemen en zich inzetten om ervoor te zorgen dat iemand de kans krijgt om zijn leven te veranderen.

Vaak gebeurt dit door adopties, zoals in het geval van de hoofdpersoon van dit verhaal. Een tiener die samen met zijn broer uit hetzelfde gezin een tweede kans kreeg. Laten we samen hun geschiedenis leren kennen.

via jamiewalker1222/Tik Tok

Advertisement

jamiewalker1222/Tik Tok

Abraham en James, oorspronkelijk uit Sierra Leone, werden geadopteerd door een Amerikaans gezin en verhuisden met hun nieuwe ouders naar North Carolina. "We hebben Abraham en James voor het eerst ontmoet in een weeshuis dat we al jaren steunen - zei Jamie Walker, adoptiemoeder van de twee jongens - Ze woonden in Sierra Leone en verhuisden in november 2021 naar ons".

jamiewalker1222/Tik Tok

Een keerpunt voor de jongens die hun leven ten goede hebben veranderd. In de situatie waarin ze leefden vóór de adoptie, misten zowel James als Abraham de eenvoudigere en meer basale dingen die de meest fortuinlijke kinderen hebben. Een voorbeeld: geen van beiden had ooit hun verjaardag gevierd met een feestje, taart en kaarsjes. Eenmaal gearriveerd in huize Walker kreeg Abraham voor de eerste keer de kans om dat te doen en zijn reactie was ontroerend.

In een video die de moeder op Tik Tok plaatste, zien we de jongen aan tafel zitten, omringd door familie en na enkele ogenblikken komt moeder Jamie binnen met een taart vol kaarsen en barst Abraham uit in een enorme kreet van vreugde. De eerste reactie was om van de stoel te springen en te rennen om eerst zijn vader en dan zijn moeder te omhelzen, pas later blies hij de kaarsjes uit en sprak hij misschien wel zijn grootste wens uit.

Advertisement

jamiewalker1222/Tik Tok

Na dit eerste moment van verrassing, emotie, ontroering en vreugde, ging Abraham weer zitten, blies de kaarsen uit en pronkte met een prachtige glimlach. In de video kun je heel goed zien hoe zijn ogen stralen om het geluk dat hij had bij het vinden van een gezin dat zowel hem als zijn broer verwelkomde en voor de tweede kans in het leven waarop hij misschien al heel lang wachtte, ondanks zijn jonge leeftijd.

jamiewalker1222/Tik Tok

Is het niet fijn om iemand zo blij te kunnen zien omdat ze een simpele verjaardagstaart hebben gekregen?

Advertisement