Ze was bereid haar broer financieel te helpen voor de bruiloft, maar ze werd uitgesloten van de gasten: ze trekt haar aandeel in

Janine image
door Janine

26 Juli 2022

Ze was bereid haar broer financieel te helpen voor de bruiloft, maar ze werd uitgesloten van de gasten: ze trekt haar aandeel in
Advertisement

Een moeder van twee twintigjarigen vroeg de Reddit-gemeenschap om advies over hoe om te gaan met een familieruzie. Haar twee kinderen, Rita en John, verschillen slechts een paar jaar van elkaar. Sinds haar man tien jaar geleden overleed, deed Rita (de oudste dochter, maar die destijds pas 21 was) alles om het gezin te ondersteunen en te verzorgen. Ze zorgde ervoor dat haar jongere broer schuldenvrij volwassen werd, zodat haar moeder bij haar kon wonen, zonder huur en verantwoordelijkheden.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

John vroeg zijn vriendin Sam om met hem te trouwen en de twee begonnen hun huwelijk te plannen. De twee vroegen Rita om financiële hulp voor de bruiloft, omdat ze aan het sparen zijn voor een huis en een toekomstig kind. Sam heeft een hele grote familie en ze hebben een hechte band, dus ze hadden het aantal gasten van de kant van John al teruggebracht. John moest zijn moeder en Rita natuurlijk uitnodigen, maar toen Sam's lang verloren jeugdvriendin hen vertelde dat ze tijdens de bruiloft in de stad zou zijn, moesten ze een genodigde van de lijst schrappen vanwege de regels van de locatie. Het stel vond het “gepast” om Rita van de lijst te halen.

De moeder van John nam het initiatief niet goed op: "Mijn zoon legde me uit dat zijn toekomstige vrouw Rita niet op de bruiloft wil omdat "ze geen hele goede vriendinnen zijn" en “ze het stel altijd op een ander moment kan zien". Ik was geschokt en vroeg haar waarom ze iemand afwezen die hen had geholpen en het antwoord was: "Ik wil niet dat ze zich met Johns leven bemoeit" en dat "de jeugdvriendin leuker is". Rita voelde zich gekwetst en vertelde het paar dat ze geen cent meer voor de bruiloft zou betalen, ze plande zelfs een ​​reis op dezelfde datum met haar vrienden", schreef de vrouw.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Het toekomstige echtpaar werd ook boos op hun moeder en beschuldigde haar ervan Rita te hebben verwend en van haar "een egoïstische loser" te maken. De vrouw wees er echter op dat Rita hen al een verlovingsgeschenk en een huwelijksgeschenk had gegeven (naast de belofte van financiering): "Ik vertelde hen dat ze haar deel had gedaan en dat die jeugdvriendin de kosten had kunnen dekken", legde de moeder uit, die het web vroeg of ze te hard was geweest tegenover haar zoon.

De community heeft haar volkomen gelijk gegeven: "Wie verwijdert zijn zus nou van de gastenlijst om plaats te maken voor een vriendin? Serieus, dit is een egoïstische zet. Waarom zouden ze nog van haar verwachten dat ze voor hun bruiloft betaalt als ze niet is uitgenodigd?”, vroeg een gebruiker zich af. Wat vind jij?

Advertisement