Homostel wil leven veranderen van kinderen, ze adopteren er 3, vervolgens veranderen zij zelf

door Skip

07 Juli 2022

Homostel wil leven veranderen van kinderen, ze adopteren er 3, vervolgens veranderen zij zelf
Advertisement

Cristián en Rodrigo zijn homoseksueel, vormen een stel en wonen in Chili. Ze zijn al meer dan 18 jaar samen en zij trouwden in de VS in 2013. Twee jaar later hebben ze eenn geregistreerd partnerschap laten optekenen in Chili. En nu eindelijk na vele jaren samen te zijn, wilden ze hun gezin uitbreiden.

Daarom besloten zij drie kinderen te adopteren die onder voogdij stonden van de vrij vertaald nationale-minderjarigheidsdienst kortweg Sename. Om de adoptie gedaan te krijgen moesten ze zich eerst richten op het nemen van enkele bureaucratische hindernissen die hun droom van vader worden mogelijk konden dwarsbomen.  

via LaRepublica.pe

Advertisement

Het stel moest namelijk eerst hun geregistreerd partnerschap opheffen aangezien de Chileense wet het homoseksuele paren verbiedt om te adopteren. Dit heeft tot gevolg dat alleen Cristián aanvraag kon doen voor de adoptieprocedure. Hij is dan ook momenteel wettelijk gezien de vader van de kinderen, wat een reeks beperkingen oplevert in hun dagelijks leven. De wens om ouders te worden was ieder geval groter dan welk obstakel dan ook, en gingen ze dus de adoptiemolen in.

Gedurende het proces gaf het stel aan geen voorkeur te hebben voor leeftijd of geslacht en "wilden ze gewoon het leven veranderen van een aantal kinderen en als het broertjes zijn zou dat ideaal zijn."

Het stel zegt over het proces:"Wanneer je het niet zo nauw neemt met de verwachting ten aanzien van de kinderen die je hebben wilt dan zijn de processen korter. In ons geval duurde het vanaf onze geschiktheidsverklaring tot aan het adoptievoorstel krijgen een maand."

Advertisement

De procedures waren nog maar net succesvol afgerond of de fase van kennismaken met de kinderen die deel gingen worden van het gezin, begon al:"We hebben elkaar video's gestuurd, gebeld, beeldbellen gedaan op Zoom. Langzaam aan raakten we vertrouwd met hun gezichten." Eindelijk, na anderhalve maand na afronding van de eerste formaliteiten konden ze in het echt elkaar ontmoeten. "Ze hebben ons geknuffeld en ons pappa genoemd. We hebben elkaar allemaal geknuffeld."

Hun verhaal is breed in de media gekomen en op sociale media gepubliceerd, dit was voor het stel reden een Instagram-account aan te maken genaamd Dos papas en Chile. Daar delen ze de bijzonderheden van hun relatie met duizenden volgers en worden gezien als voorbeeld voor veel homoseksuele koppels die proberen in hun voetsporen te treden. Dit is allemaal in het kader van de discussie die momenteel plaatsvindt rondom het toestaan van huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht.

"We dachten dat wij het leven zouden veranderen van deze drie kinderen, maar uiteindelijk veranderden zij onze levens en was dit een prachtig proces" lichtten de heren toe. Hoewel kinderen adopteren nog heel moeijlijk is voor homo- en lesbikoppels  hebben Cristián en Rodrigo nooit opgegeven en zeggen nu een gelukkig gezin te zijn vol liefde respect en begrip.

Advertisement