Bruidegom stuurt vrouwelijke familieleden weg van bruiloft omdat ze toch in het wit gekleed waren

door Skip

30 Juni 2022

Bruidegom stuurt vrouwelijke familieleden weg van bruiloft omdat ze toch in het wit gekleed waren
Advertisement

Met grappen creëer vaak je momenten waarin je ingecalculeerde opgelatenheid veroorzaakt zodat je erom kunt lachen en er lol mee kan hebben. In sommige gevallen kan je te ver gaan en loopt alles uit de hand en in verschrikkelijke situaties uitmonden. Een 33-jarige bruidegom heeft iets meegemaakt waardoor hij geen mooie herinnering aan die dag meer heeft.

Hij vertelde in een post op Reddit over het voorval en vroeg de mensen daar online om raad en deed in geuren en kleuren verslag van de grap die de vrouwen in zijn familie op zijn huwelijksdag hebben uitgehaald. 

via Reddit

Advertisement
acazorzi/Wikimedia - Not the Actual Photo

acazorzi/Wikimedia - Not the Actual Photo

Hij vertelde dat hij een grote familie heeft, overwegend bestaande uit tantes en nichten, naast moeder, stiefmoeder, stiefzus en oma. "Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen, maar alle vrouwen die ik genoemd heb zijn liefhebbers van grappen uithalen en iemand in het ootje nemen. Ze zijn een groep geworden (met een wat giftig sfeertje moet ik bekennen) die elke nieuwe vrouw die in de familie komt kwelt tijdens de bruiloft. Dit doen ze dan door 'tests' te bedenken om te zien of ze het waard is erbij te mogen horen."

Toen de man de eerste keer zijn vriendin (inmiddels vrouw) voorstelde zei hij heel duidelijk deze manier van dingen doen niet prettig te vinden. Later ontdekte hij dat de vrouwen in zijn familie uitgebreid het uiterlijk en werk van zijn vrouw bekritiseerden, zelfs op Facebook. "Ze moesten van mij een voor een hun excuses aanbieden. Toen ik zei dat ik geen van hen zou uitnodigen, zelfs mijn moeder niet, haastten zij zich om hun excuses aan te bieden en hebben zij cadeaus meegebracht voor mijn vrouw" vertelt de nieuwbakken echtgenoot.

Enkele dagen voor de bruiloft waarschuwde zijn broer hem over het smakeloze idee van de dames: zij wilden allemaal in het wit op de bruiloft verschijnen. "Ik heb toen dus gezegd dat als ook maar iemand in het wit zou komen dat ik ze dan weg zou laten sturen, maar zij stelden me gerust door te zeggen dat ze nooit zoiets zouden doen." Hoe dan ook, op de dag van de bruiloft waren de dames echt in het wit gekleed en hield de bruidegom zich aan zijn woord en stuurde hij hen weg. Moeder en tantes weigerden te vertrekken.      

Advertisement
Rawpixel - Not the Actual Photo

Rawpixel - Not the Actual Photo

"M'n moeder werd kwaad en zei me dat ik opzij moest gaan, maar ik liet haar niet binnen. Ik zorgde ervoor dat ze wegging terwijl de mannen in de familie stomverbaasd stonden te kijken. Mijn vader stond aan mijn kant en heeft mij veel gesteund. Ik was echt helemaal beroerd van het feit dat mijn bruiloft stilgelegd is geweest door degenen die scènes aan het maken waren. Mijn vrouw was onmetelijk diep gekwetst en de andere vrouwen waren boos. Mijn nicht viel me aan op sociale media en zei dat ik hen buitengesloten had van de bruiloft omdat mijn vrouw zo onzeker is dat ze niet kan omgaan met de aanwezigheid van een andere vrouw op haar bruiloft. Ik heb een gesprek met hen gehad en toen kreeg ik van mijn moeder een uitbrander. Zij zei dat het als grap bedoeld was, waarop ik zei dat ze te ver gingen."

"Ze waren aan het proberen mijn vrouw uit de tent te lokken om te kijken hoe ze ermee om zou gaan en dat ze meteen anders zouden zijn zodra de grap over was, maar ik heb de bruiloft voor mezelf en anderen verpest door zo agressief te reageren." Ik ben opgehouden met hen te praten nadat ik zei dat ik mijn vrouw moest gaan halen en mijn excuses moest aanbieden, ik zie hen al sinds twee weken niet meer en ik word overal buiten gehouden" besluit hij zijn verhaal. Hij vraagt mensen online om erachter te komen of hij eigenlijk overdrijft.

Allle gebruikers hebben hem in het gelijk gesteld:"Jouw familie is een slangennest en vind het zo sneu voor je vrouw dat ze zoiets hebben gedaan, maar tegelijkertijd ben ik ook blij dat ze een man heeft die haar zal steunen en er voor haar zal zijn. Ik vind het jammer dat jouw familie jouw bruiloft heeft gekaapt voor hun machtspelletje, maar je hebt juist gehandeld en je huwelijk zal er sterker door zijn" schreef een gebruiker.

Wat denk jij van dit alles?   

Advertisement