Schoolbuschauffeur schrijft briefje aan ouders van twee jonge passagiers: “Jullie kinderen zijn geweldig”

Janine image
door Janine

11 Juli 2022

Schoolbuschauffeur schrijft briefje aan ouders van twee jonge passagiers: “Jullie kinderen zijn geweldig”
Advertisement

We weten allemaal dat wanneer je een briefje krijgt van de leraar of de schoolbuschauffeur, het meestal geen goed nieuws is. Maar Cindy Clausen, een schoolbuschauffeur uit Princeton, in New Jersey, Verenigde Staten, laat de ouders ook graag weten wanneer haar kleine passagiers zich onderscheiden door prijzenswaardige gebaren.

Clausen, 60 jaar, werkt al 23 jaar als chauffeur en zei dat ze nog nooit zo'n tafereel had gezien. Daarom besloot ze een brief te schrijven aan de ouders van twee kinderen die altijd in haar bus stappen, Annaliese en Jorge. Meteen daarna gaf ze het aan de kinderen met het verzoek hun ouders de brief te laten lezen.

via Today

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Broer en zus toonden medeleven en steun aan een klasgenoot van hen: de kleine Jackson Blue, een 7-jarige leerling die lijdt aan een degeneratieve ziekte waardoor hij moeilijk kan lopen. "Beste Jorge en Leonor, ik schrijf jullie om jullie te laten weten hoe geweldig jullie kinderen zijn, van binnen en van buiten!", is te lezen in de brief van mevrouw Clausen.

"Ik heb een kind in mijn bus genaamd Jackson. Beide kinderen hebben hem veel medeleven en steun getoond. Elke dag vragen ze me of ze naast Jackson mogen zitten," vervolgde de vrouw. De twee hebben een mooie en solide vriendschap met Jackson gesloten en nu zijn de kleine leerlingen praktisch onafscheidelijk. “Op sommige dagen is Jackson een beetje verdrietig als hij in de bus stapt, maar zodra hij Annaliese en Jorge ziet, glimlacht hij."

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Zoals aangegeven lijdt de kleine Jackson aan een ziekte waardoor hij niet goed kan lopen en soms moeite heeft om op zijn plaats in de bus te komen. "Vandaag keek Annaliese vanuit haar stoel en zei: "Kom op Jackson, je kunt het”, en toen we op school aankwamen, nam Jorge de verantwoordelijkheid op zich om zijn rugzak te dragen! Ik weet dat jullie weten hoe geweldig jullie kinderen zijn, maar ik wilde jullie laten weten dat het te zien is!”, besloot de chauffeur.

De brief werd later op Facebook geplaatst en ging snel viraal, met meer dan 45.000 likes en meer dan 3.000 shares in minder dan een week tijd. "Het was hartverwarmend en maakte me zo trots op hen!", aldus Clausen. "Het gedrag van de kinderen jegens Jackson is voorbeeldig en ik ben er zeker van dat hun goede hart voortkomt uit het geduld en de begeleiding van hun ouders, uit de voorbeelden die ze hen bieden en uit hun lessen."

We zijn het hier absoluut mee eens.

Advertisement