Na 25 jaar huwelijk bekent hij aan zijn vrouw dat hij homo is en zij accepteert het: "Ik ben blij voor je"

Janine

22 Juni 2022

Na 25 jaar huwelijk bekent hij aan zijn vrouw dat hij homo is en zij accepteert het:
Advertisement

Soms slaag je erin om je hele leven tegen jezelf te liegen, waardoor je dat schuldgevoel voedt dat je vroeg of laat verhindert om op elk moment van het dagelijks leven vredig te leven. Misschien moet Shaun Williams zich zo hebben gevoeld, die heeft besloten om eindelijk van een grote last af te komen, na 25 jaar huwelijk en vier dochters. De 52-jarige slaagde erin eerlijk te zijn tegen zichzelf en zijn gezin, verklaarde zichzelf homoseksueel en begon aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Er zijn veel redenen die hem ertoe hebben gebracht zo lang in een leugen te leven, maar het belangrijkste is dat hij erin slaagde het onder ogen te zien en dat zijn familie hem accepteerde voor de fantastische man die hij altijd was.

via Dailymail

Advertisement

Shaun Williams, uit Australië, trouwde eind jaren ’90 toen hij 27 was. In die tijd had hij nooit de "schaamte" en "angst" kunnen trotseren om zijn ware identiteit naar de wereld te schreeuwen en daarom verstopte hij zich altijd achter het masker van een echtgenoot en vader van een gezin.

"Ik onderdrukte die gedachten, ik besloot dat het iets zou zijn dat ik in mijn graf zou meenemen. Ik groeide op in de jaren ’80 toen er veel anti-homo-aanvallen waren en die hele aids-hype, dus ik was te bang om het te zeggen. Het was echt een uitdaging. Ik heb mezelf en veel mensen onderweg pijn gedaan”, merkte de 52-jarige op.

Natuurlijk was Shaun tot het einde erg in de war, omdat hij wist dat hij zijn gezin zou verliezen en dat de dingen hoe dan ook zouden veranderen, maar nadat hij contact had gehad met zijn psychotherapeut, besloot hij de sprong te wagen. Om de waarheid te zeggen, kostte het hem zelfs meer dan een jaar om het aan de psycholoog te bekennen, maar toen vond hij de kracht om zich met zijn vrouw en ten slotte met zijn dochters te confronteren.

"Ik wist niet hoe mijn familie zou reageren. Ik vertelde het de volgende dag aan mijn vrouw en kinderen. Ik verliet het ouderlijk huis uit respect voor hen, maar het was moeilijk omdat ik niet wist tot wie ik me moest wenden, ik voelde me heel eenzaam", zei Shaun.

Om de eenzaamheid het hoofd te bieden, creëerde Shaun een Facebook-groep gewijd aan al die vaders die op een dag beseften dat ze niet kunnen blijven leven door tegen zichzelf en hun dierbaren te liegen. Hij was zeer verrast dat er zoveel andere mannen waren die hetzelfde als hij hadden meegemaakt. "Ik voelde me erg eenzaam en het kostte me ongeveer zes maanden om echt mijn weg te vinden", vervolgde de man, "ik voelde me geïsoleerd. Dus ik zei tegen mezelf 'er moeten andere mensen zijn die hetzelfde doormaken' ". Natuurlijk had Shaun gelijk.

Advertisement

"Ik was echt verrast dat er zo veel waren. Er is een wereld vol mannen die leefden zoals ik, met de schaamte en het schuldgevoel dat we hebben doorgemaakt", aldus Shaun. Vandaag, eindelijk vrij van leugens, woont hij samen met zijn partner en blijft hij een uitzonderlijke vader: "Ik ben op een geweldige plek en nu ben ik een betere vader. Ik voel nog steeds van tijd tot tijd dat schuldgevoel en die schaamte, maar ik weet dat ik ze kan overwinnen".

Advertisement