10 uur werken per dag voor 280 euro per maand: de klacht van een jonge vrouw op sociale media - BekijkDezeVideo.nl
x
10 uur werken per dag voor 280 euro…
Ze ging altijd op Ze bekritiseren haar omdat ze getrouwd is met een slankere man dan zij: de vrouw snoerde hen de mond

10 uur werken per dag voor 280 euro per maand: de klacht van een jonge vrouw op sociale media

25 Juni 2022 • Door Janine
1.525
Advertisement

We zijn ons er allemaal van bewust hoe moeilijk het is voor de jonge mensen van vandaag om de wereld van het werk te betreden, gezien de vele valse of vernederende advertenties die op het internet te vinden zijn. Het probleem van werk wordt natuurlijk ook door ouderen gevoeld, aangezien het steeds moeilijker lijkt om na een bepaalde leeftijd een baan te vinden. Aan de andere kant is het echter ook niet juist om te buigen voor de absurde werkeisen van degenen die niet kunnen wachten om van de ander te profiteren. TikToker Francesca Sebastiani heeft een video gepubliceerd waarin ze haar ervaring met online vacatures verspreidt en een echt triest beeld van de werkelijkheid onthult.


De jonge vrouw had gereageerd op een online vacature en had persoonlijk contact opgenomen met het bedrijf voor meer informatie. Francesca heeft screenshots gepubliceerd van het gesprek dat ze had met de vermeende personeelsmanager, - screenshots die nogal wat ophef hebben veroorzaakt. Nadat ze haar had gevraagd uit welke stad ze kwam, maakte het bedrijf de werktijden voor de verkoopster en het maandsalaris duidelijk: "Maandag tot vrijdag 9-13.30 uur. De winkel gaat om 16 uur open, maar om 15-15.30 uur openen we voor de schoonmaak. We sluiten om 20.30, soms 21 uur. Op zaterdag 9-20-30 non-stop, als er veel mensen zijn sluiten we om 21 uur”.

Kortom, een aaneengesloten werktijd van bijna 10 uur per dag, voor een maandloon van... 280 euro!

Is het mogelijk dat er voor een hele werkdag van meer dan 8 uur een loon van 70 euro wordt betaald? Tegenover deze berekening - 280 euro per maand - zijn we verbijsterd door deze vacatures die helaas zullen worden aanvaard door veel wanhopige jonge mensen die gewoon wat geld willen verdienen om onafhankelijk te zijn. De video van Francesca ging echter viraal en trok de aandacht van velen tegenover dit eeuwenoude probleem.

"Jullie jongeren van tegenwoordig willen niet werken", is de reactie via chat van het bedrijf, maar Francesca is het er niet mee eens. Haar woede, tegenover dat absurde antwoord, is die van veel andere jonge mensen zoals zij: "Jullie zijn het die ons niet laten werken, want je zou zelf nooit een baan hebben aangenomen voor 70 euro per week. En je zou het nooit je kind laten accepteren".

Woede kan alleen maar toenemen in het licht van het schandalige gedrag van bepaalde ondernemers van tegenwoordig.

Tags: AbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt