Ze koopt een huis voor $430.000: als ze het ziet schrikt ze van de staat van het pand

Janine image
door Janine

26 Juni 2022

Ze koopt een huis voor $430.000: als ze het ziet schrikt ze van de staat van het pand
Advertisement

Wanneer je besluit een huis te kopen, zijn er stappen die je niet kunt negeren. Je bladert door de advertenties, kiest een lijst met alternatieven en voordat je een bod uitbrengt, breng je een bezoek aan het pand, of meerdere, om zeker te zijn van de voorwaarden. Anders zijn de risico's groot en kun je een huis kopen voor een bedrag dat niet overeenkomt met de werkelijke waarde. Precies wat er gebeurde in het verhaal dat we je gaan vertellen.

De kwestie betrof een weduwe die haar huis te koop zette en een niet zo slimme koper die kocht zonder eerst het pand te hebben gezien. We leggen uit hoe het ging.

via Reddit

Advertisement
Sue Thompson/Flickr - Not the actual photo

Sue Thompson/Flickr - Not the actual photo

In een bericht op Reddit vertelde een vrouw over het gebeurde met de buurvrouw van haar ouders. Zoals laatstgenoemden hadden gedaan, had ook de hoofdpersoon van het verhaal een stuk grond gekocht waarop haar villa was gebouwd. Het huis is al meer dan 20 jaar bewoond en is nooit gerenoveerd, behalve het dak. Toen de man van de eigenaar overleed en het huis te groot werd voor één persoon, besloot de vrouw het te koop te zetten.

De vanafprijs was $400.000, een bedrag dat al behoorlijk hoog was, gezien het slechte onderhoud dat het in de loop van de tijd had ondergaan. Dat was duidelijk niet het probleem van de verkoper, maar van wie het zou kopen. Er was nog maar weinig op de markt en het huis werd verkocht aan een beslist onervaren koper. Een vrouw die, wat in haar ogen een uitstekende deal was, meteen het benodigde bedrag betaalde zodat het huis niet meer te koop zou staan, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ook nog eens 30.000 dollar meer had geboden dan gevraagd was.

Als je denkt dat er niets vreemds is, heb je het mis. Ja, omdat de persoon die het kocht niet de moeite nam om het pand te bekijken en zich dus realiseerde dat het niet perfect was. Pas na de koopakte en toen ze ter plaatse was, realiseerde ze zich hoe dringend het huis toe was aan een likje verf, en nog veel meer. Op dat punt nam ze contact op met de voormalige eigenaresse en vroeg haar om er onmiddellijk voor te zorgen dat het geschilderd werd. Het antwoord van de weduwe was duidelijk, maar terecht: ze had niets meer met dat huis te maken, ze was inmiddels de eigenaresse niet meer en hoefde zich nergens voor te verantwoorden.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Een tegenvaller voor de koper die, aangetrokken door de deal, een beginnersfout maakte om het snel af te ronden en veel geld verloor. Volgens de Reddit-post zou de vrouw in feite ook hebben geprobeerd het voor dezelfde prijs door te verkopen, maar weinigen maken de fout een huis te kopen zonder eerst een kijkje te nemen en bijgevolg zou niemand 430.000 dollar hebben uitgegeven voor een huis dat een opknapbeurt nodig heeft.

De gebruikers van de community hebben soortgelijke verhalen verteld die hen bekend zijn en konden niet anders dan het eens zijn met het gedrag van de verkoper. Wie zou in haar schoenen niet op dezelfde manier hebben gehandeld? Laten we eerlijk zijn: niemand, zeker niet als we bedenken dat ze een hoger bod had gekregen en zich vanaf het begin beschikbaar had gesteld om het huis te laten zien. Als het daarentegen niet nodig werd geacht om dat te doen, kon de vrouw zich niet schuldig voelen of zelfs maar als oplichter worden aangemerkt.

Advertisement