Moeder is alcoholist en kan niet voor kinderen zorgen, maar worden die geadopteerd door haar vriend

door Skip

09 Juli 2022

Moeder is alcoholist en kan niet voor kinderen zorgen, maar worden die geadopteerd door haar vriend
Advertisement

Een biologische band hebben maakt je niet automatisch goede ouders en zijn sommige mensen te zwak om zo'n soort verantwoordelijkheid te dragen. Anderen daarentegen hebben de moed om de kinderen van wie ze houden het beste te geven, ook al hebben ze geen biologische band. En dit verhaal is een uitstekend voorbeeld van buitengewone onbaatzuchtigheid van een man die voor een zeer complexe situatie stond.   

via Lovewhatmatters.com

Advertisement
TikTok - jordan.elise

TikTok - jordan.elise

Op de dag dat Jordan Benewiat acht jaar werd was haar moeder dronken. Dit was niets ongebruikelijks voor haar en haar broer Jarred aangezien haar moeder alcoholiste was. Die avond was haar moeder erg gewelddadig en maakte ze er een bende van thuis. Toen haar vriend Steven Benewiat weer thuis kwam na buiten de stad te zijn geweest, belde hij de politie en werden de twee kinderen direct uit huis geplaatst.

Hoewel hij geen familie van hen was wenste hij wel dat hij de voogdij kreeg over de twee, zo kon hij ervoor zorgen dat ze samen zouden blijven opgroeien. Toen de instanties niet in staat waren gezinnen te vinden waar beide kinderen konden worden ondergebracht kreeg hij tijdelijk de voogdij. Jordan vertelt:"De eerste keer dat ik mijn vader zag huilen was op de dag dat hij dacht de instanties ons kwamen halen. Ik had geen idee waarom hij zat te huilen in de rechtszaal maar toen hij me het uitlegde moest ik ook huilen en hield hij me vast totdat we weg moesten. Gelukkig kreeg hij, met hulp van de Lieve Heer, tijdelijk de voogdij toegewezen.

Advertisement
TikTok - jordan.elise

TikTok - jordan.elise

Sinds de kinderen zijn verhuist is de teneur van hun leven er aanzienlijk beter op geworden. Ze hebben de stabiliteit gekregen die zo nodig was voor het kunnen ontwikkelen van de basis die ze nooit hadden gekregen van hun moeder.

Jordan vertelt:"Ik heb van mijn vader een gevoel van stabiliteit en een veiligheid gekregen die ik nog nooit eerder heb ervaren. Voordat ik hem kende was ik bang en angstig. Ik en mijn broer maakten ons regelmatig zorgen of we wel zouden eten, naar school zouden kunnen, wanneer onze moeder dood zou kunnen zijn vanwege te veel drinken. Hij was er voor ons, altijd. Door hem hebben we de tweede helft van onze jeugd terug. Ik heb leren fietsen, kon naar school, een sport doen en hoefde me niet druk maken over het avondeten. Ik kon altijd op hem rekenen wanneer mijn leven naar de klote leek te gaan. Hij gaf me de veiligheid die ik nooit heb gekend. Mijn leven zou heel anders zijn gelopen zonder hem." Na drie jaar tijdelijke voogdij kon Steve Jordan en Jarred officieel adopteren.

TikTok - jordan.elise

TikTok - jordan.elise

De twee bleven hun vader altijd dankbaar. Om hem in het zonnetje te zetten voor zijn ruimhartigheid en om de wereld te laten weten wat voor een lieve, zuivere man het is, hebben de twee een korte clip op TikTok gezet waarin ze hun verhaal doen De video is ruim 9 miljoen keer bekeken, met honderden opmerkingen waarin Steven wordt toegejuicht en bewonderd.

"Dat de wereld even stopt met draaien en zegt 'Hey vriend dank je wel dat je zo'n toffe vent bent' dat is iets waarvan ik dacht dat nooit zien te gebeuren" aldus Jordan. Een eenvoudig maar zeker een betekenisvol cadeau voor haar vader Steven.

Advertisement