Meisje en potentiële zwager botsen, zij weert hem van feestje maar betwijfelt toch deze keuze

door Skip

07 Juli 2022

Meisje en potentiële zwager botsen, zij weert hem van feestje maar betwijfelt toch deze keuze
Advertisement

Nergens staat geschreven dat je de verloofde van zussen moeders of tantes per se aardig moet vinden, mede doordat er zo veel verschillen zijn in de wereld en je dus eigenlijk nooit kan weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Een jonge vrouw vertelde op Reddit hoezeer ze de verloofde van haar zus wel niet mocht om uiteenlopende redenen, en dat hij niet was uitgenodigd op haar slagingsfeestje. Haar zus gaf echter aan gewoon met vriend aan te komen aangezien zijn nu een 'koppel' vormen. De jonge vrouw heef toen tegen haar zus gezegd dat ze er beter aan zou doen om gewoon allebei niet te komen. Hiermee ontketende zij een heus familiedrama.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De jongedame in kwestie (22) schetste eerst de context voor de Reddit-gebruikers voordat ze ging vertellen waarom ze niet wilde dat de verloofde van haar zus (24) mee zou komen naar haar slagingsfeestje. Het komt er simpelweg op neer dat zij het gewoon nooit kon vinden met haar 'zwager' al vanaf de eerste keer sinds haar zus hem voorstelde aan de familie. Niemand mocht hem, onder andere vanweg zijn slechte gewoontes. "Hij was vaak zeer onbeschoft" zegt ze en "het leek erop dat hij geen manieren had, helemaal niet. Tijdens de eerste ontmoeting met hem zei hij als grap tegen mijn zus dat zij de knapste was van de familie. Mijn zus praatte maar niet meer over hem omdat ze wist dat ik hem niet mocht.

Alsof dit niet genoeg was ging de verloofde van haar zus vreemd met zijn ex, met wie hij maar liefst drie kinderen heeft. Zij hoopte dat dit de uitgelezen mogelijkheid zou zijn dat haar zus met hem voorgoed zou breken; concreet werd het meteen want haar zus knikkerde al zijn spullen in een doos en zei hem te moeten vertrekken. Helaas duurde het maar 24 uur ongeveer aangezien hij haar dan maar ten huwelijk vroeg. "Hij deed haar een aanzoek en hield een verhaal van hoeveel hij van haar houdt en dat hij geen leven zonder haar voor zich zag; waarop zij huilde van vreugde en ja zei. Zucht..."  

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Hoewel het discutabel is, is het wel een eigen keuze van deze zus. Hoe past dit hele slagingsfeestje dan in het verhaal? Nou de jonge feesteling vertelde dat ze haar zus had uitgenodigd maar niet haar verloofde in kwestie. Nu de twee trouwplannen hebben lijkt het aanwezigheidsverbod voor het feest nog nog zwaarder te wegen. De twee zussen hadden natuurlijk mot met elkaar en dat ging zo:"Ik had tegen mijn zus gezegd dat ik hem niet wilde hebben op mijn slagingsfeestje. Zij zei hierop dat ik onredelijk was en dat ik moest inzien dat zij nu als paar naar gelegenheden komen. Ik zei dat ik dat allemaal prima vond en dat ze beiden gewoon niet konden komen op mijn feestje. Ze beledigde mij en ze zei tegen me dat ik 'haat de overhand laat krijgen' na alles wat we als zussen samen hadden meegemaakt. Om eerlijk te zijn heb ik het gevoel dat ik in mijn recht sta niet te willen dat hij ook komt."

Wat denk jij ervan? Heeft deze jonge vrouw er goed aan gedaan om haar aanstaande zwager niet uit te nodigen?  

Advertisement