Vrouw helpt zus en gebruikt daarvoor steeds gezamenlijke rekening, tot woede van echtgenoot

door Skip

04 Juli 2022

Vrouw helpt zus en gebruikt daarvoor steeds gezamenlijke rekening, tot woede van echtgenoot
Advertisement

Om een relatie overeind te houden is er veel inzet, wilskracht en geduld nodig. Enerzijds is het zo dat als twee mensen samen willen zijn, een gezin willen stichten en samen het leven willen delen dan zijn ze verliefd en kunnen ze goed opschieten met elkaar. Maar anderzijds is het ook zo dat je je aan enkele dingen moet houden. Dit om te voorkomen dat er vaak onbegrip ontstaat en dat er veel discussies zijn. Een situatie waarin de twee mensen in dit verhaal helaas in zijn beland.

Man en vrouw krijgen woordenwisselingen vanwege vrijgevig zijn naar een naaste. Hoe zit de vork in de steel?

via Bright side

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een gebruiker genaamd Jared deelde de situatie die hij doormaakte met zijn vrouw zodat hij advies kon krijgen op het internet. Het hele misverstand begon bij zijn vrouw die verkeerd bezig was. Hij schrijft: "Ik en mijn vrouw zijn al heel lang samen. We werken allebei en we hebben allebei een eigen rekening die we naar eigen inzicht beheren. Daarnaast hebben we echter ook een gezamenlijk potje dat we hebben voor noodgevallen en andere gevallen en nemen we nooit iets op zonder het eerst over te hebben." Jammer genoeg is er echter iets gebeurd wat niet strookt met deze gewoonte van hen.

Jared vertelde namelijk over Mary de zus van zijn vrouw, die de vermeende reden was van hun discussie. Hij schrijft:"Ik merkte dat er 3000 dollar miste en ik vroeg mijn vrouw om uitleg. Ik wist dat het een gewoonte was van haar om d'r zus te helpen wanneer die het moeilijk had, wat dus vrijwel altijd is, maar dat was altijd iets wat zij regelde." Naar het schijnt zou ze tegen Jared hebben gezegd dat dit geld bedoeld was voor een nieuwe onderneming van haar zus. Mocht dit alles goed uitpakken dan zou zij zich ook daarbij aansluiten na haar ontslag.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jared vervolgt:"Ik zei tegen haar dat ik niet boos was vanwege het haar niet gunnen het pad te willen bewandelen dat ze graag wilde, ik was heel boos omdat ze niet alleen geld had opgenomen van de gezamenlijke rekening zonder iets te zeggen me, maar dat ze aan een nieuwe onderneming was begonnen zonder met mij te overleggen en te horen wat ik ervan vond." Toen hij dit allemaal zei leek zus Mary het wel gepast om hem een "control-freak" te noemen omdat hij zijn vrouw niet vrij liet om aan nieuwe avonturen te beginnen. Maar dit was zeker niet Jareds bedoeling, hij wilde alleen maar dat zijn vrouw met hem zou overleggen, dit was een vaste gewoonte die zij deelden; iets wat hij niet wilde opgeven.

Zat hij fout? Vertel ons wat je ervan denkt.

Advertisement