Man blijkt kanker te hebben maar zet bruiloft toch door en is toch nog 4 maanden getrouwd

door Skip

03 Juli 2022

Man blijkt kanker te hebben maar zet bruiloft toch door en is toch nog 4 maanden getrouwd
Advertisement

Er zijn van die verhalen die je aan het denken zetten over hoe belangrijk het is te genieten van het moment, dat je jezelf geen enkel geluksmoment laat ontglippen, want je weet niet wanneer deze momenten abrupt tot een einde kunnen komen. Het leven is, naast dat het onvoorspelbaar is, vaak niet eerlijk. Maar je moet je hier niet door uit het veld laten slaan. Leven met mensen om je heen die van elkaar houden is misschien wel het belangrijkste, samen met het verwezenlijken van je dromen. Jenn Carter en Solomon Chau hebben een gelukkig leven geleid, maar dit leven werd helaas weggerukt toen Solomon voortijdig te overlijden kwam. De twee hebben er geen gras over laten groeien toen bij Chau leverkanker is vastgesteld en wilden toen meteen trouwen. Hun ontroerende verhaal ging de wereld rond. Er is zelfs een film van gemaakt.  

Advertisement

Jen en Chau's liefde begon zoals vele andere verhalen zijn begonnen. In de herfst van 2007 vierde Solomon zijn 19e verjaardag thuis met vrienden. Jenn was toen in de stad om een vriendin te bezoeken die in daar buurt woonde. Jenn en deze vriendin zijn bij Solomons feestje naarbinnen geglipt, ze waren niet echt uitgenodigd. Na het feestje begonnen de twee wekenlang een berichtenwisseling en maakten elkaar het hof, tot op een dag Solomon besloot de bus richting Jenns huis te nemen terwijl het ontzettend hard sneeuwde.

Zoals je je wel kan voorstellen zijn de twee sindsdien onafscheidelijk.   

Advertisement

In de zomer van 2014 vroeg Solomon aan Jenn om te trouwen. Hij deed dit aanzoek echt romantisch en ontroerend. Natuurlijk gaf Jenn plechtig het "jawoord" en toen gingen de twee de details plannen van hun bruiloft die in de zomer van het jaar daarna stond te gebeuren. En toen kwam het tragische nieuws: specialisten stelden bij Solomon leverkanker vast en hij moest hier dringend aan geopereerd worden. Volgens medici was de operatie dermate succesvol dat het stel verder ging met de voorbereidingen voor het huwelijk dat voor augustus 2015 gepland stond. In maart 2015 kreeg Solomon jammer genoeg last van ontzettend heftige pijn in zijn maag. Het bleek dat de kanker uitgezaaid was, en lieten zijn specialisten hem weten dat hij de zomer niet zou doorkomen en mogelijk zelfs niet zijn bruiloft zou halen.    

Familie en vrienden hebben een geldinzamelingspagina aangemaakt waardoor het voor het stel mogelijk kon worden direct te trouwen zonder nog tijd te verspillen. In totaal is er meer dan vijftigduizend dollar opgehaald en kon het stel trouwen in 2015. Het paar heeft vier maanden als man en vrouw geleefd voordat Solomon voorgoed heen is gegaan, 8 maanden na zijn diagnose op 17 augustus, de eigenlijke trouwdag.

Een tragisch verhaal waardoor we eraan worden herinnerd dat er op elk moment volop moet worden geleefd, met mensen die van elkaar houden.

Advertisement