Vrouw verkijkt zich op man en waarschuwt dochter maar krijgt dan zelf een lesje

door Skip

04 Juli 2022

Vrouw verkijkt zich op man en waarschuwt dochter maar krijgt dan zelf een lesje
Advertisement

Het gebeurt vaak dat je jezelf wel eens niet in de hand hebt en commentaar hebt op of oordeelt over mensen en dat je dit doet puur op basis van uiterlijk. Een grotere fout kan je niet maken. Je eigen mening geven, met name over anderen, is verre van gepast, al helemaal wanneer degene die je voor je hebt volstrekt onbekende is.

De persoon over wie we je iets gaan vertellen ervaarde dit ook. Het gaat om een man die, op een willekeurige dag een meisje een belangrijke les heeft geleerd, maar vooral eigenlijk de moeder van het meisje. Kom erachter waarom hij een "standje" gaf aan een toevallige voorbijgangster.

via Indipendent

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Andy Ross woont in Vancouver Washington en kwam toevallig twee mensen tegen die hij een belangrijke levensles heeft gegeven. Hij was net klaar met werken en schoot nog even een winkel in om wat dingetjes te kopen. Terwijl hij snel zijn aankoop aan het afronden was, zag hij hoe een meisje geïnteresseerd naar hem zat te kijken. Deze arbeider had namelijk een beetje besmeurd gezicht, en dacht dat dit wel de reden was waarom ze zo gebiologeerd naar hem zat te kijken. Niets geks aan de hand tot zover. Het meisje kreeg van d'r moeder te horen dat ze niet moest staren naar mensen want dat was onbeleefd en daarmee klaar, denk je. Maar de vrouw maakte helaas nog een opmerking vlak voordat ze de winkel uitliep, en Andy vond dat hij hier toch iets op moest zeggen.

"En dit is waarom naar school moet blijven gaan," waarmee ze doelde op de man met het besmeurde gezicht wie, volgens haar laaggeschoold was en erbij liep zoals het uitkwam. Maar zo lagen de zaken niet. Andy liep toen op haar af en gaf haar een levenstip.  

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

In het verhaal dat Andy op zijn Facebookpagina plaatste liet hij weten wat hij zei:"Ik ben vies, maar ik ben wel opgeleid" zei hij terwijl hij zich tot moeder en dochter wendde. "Op basis van hoe ik eruit zie de aanname maken dat ik dom ben, dat zegt juist iets over je eigen onwetendheid. Ik hen een diploma, ben afgestudeerd en verschillende certificaten van specialisaties. Ik ben vies omdat ik net klaar ben met werken. Ik heb een kantoorbaan geprobeerd maar ik houd ervan om met mijn handen te werken, niet omdat ik niet zo intelligent ben. Ik heb een prima baan, verdien goed en heb een prachtig gezin" schreef Andy.

Na dit gezegd te hebben groette de man met vies gezicht vriendelijk en het vriendelijke verzoek dat ze niet nog een keer in een dergelijke fout moest vervallen. Je moet een ander nooit uitsluitend op het uiterlijk beoordelen, je weet niet wie je voor je hebt en diegene bekritiseren alvorens kennis te hebben gemaakt. Dit is een fout die heel kwetsend kan uitpakken.

Het is een suggestie waar veel mensen op internet het mee eens waren en het hebben gedeeld. Een les die je laat nadenken over je je doorgaans gedraagt, hoe belangrijk het is eerst na te denken voordat je wat doet. Of zegt in dit specifieke geval. Het is een wijze les die we in ons achterhoofd moeten houden en die als inspiratie kan dienen bij het streven om onszelf steeds beter te gedragen.

Wat denk jij ervan? Zou jij in die situatie dezelfde dingen hebben gezegd tegen die moeder?  

Advertisement