"Mijn man zegt dat ik kleding moet dragen die zijn moeder niet stoort, maar ik wil me geen gast voelen in mijn eigen huis"

Janine image
door Janine

17 Juli 2022

"Mijn man zegt dat ik kleding moet dragen die zijn moeder niet stoort, maar ik wil me geen gast voelen in mijn eigen huis"
Advertisement

Laten we eerlijk zijn: de omgang met je schoonmoeder kan in veel gevallen een zeer moeilijke onderneming zijn. Misschien door een verschillend karakter en temperament, misschien door de gevoeligheid van een van de twee, misschien door opdringerigheid, feit is dat het vinden van de balans tussen schoondochter - of schoonzoon - en schoonmoeder is een van de meest gecompliceerde dingen in familierelaties.

Herken je je hier niet in? Gelukkig maar. De hoofdpersoon van dit verhaal heeft helaas een andere ervaring. Een vrouw die een woordenwisseling met haar partner had vanwege haar schoonmoeder. We vertellen je het verhaal dat ze op internet deelde.

via Bright side

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

De hoofdpersoon van dit verhaal is Megan, een vrouw die ruzie heeft gehad met haar man vanwege haar schoonmoeder. In een brief zegt de vrouw dat ze al een tijdje getrouwd is met haar man en nooit grote problemen tussen hen heeft ondervonden. Een gelukkig huwelijk dat enkele deukjes heeft opgelopen sinds haar schoonmoeder een maand in hun huis is komen wonen.

In het bericht legde Megan uit dat zij en haar man in een mooi huis wonen met een zwembad en een bubbelbad. Daarom vindt ze het heerlijk om na een vermoeiende dag op het werk een duik te nemen en zich daarna te laten verwennen en te ontspannen in de whirlpool. Omdat het haar huis is, maakte de vrouw zich nooit druk om wat ze droeg en haar man ook niet, maar sinds haar schoonmoeder bij hen introk, veranderde dit.

De moeder van de man zou in feite bij hem hebben geklaagd over de kleding die haar schoondochter overdag droeg. Bikini's, korte topjes en korte broeken zouden de vrouw hebben gestoord en haar ertoe hebben gebracht met haar zoon te praten en te eisen dat deze gewoonte zou veranderen. Zonder al te veel na te denken, confronteerde de man Megan ermee en vroeg haar om hier meer aandacht aan te besteden, iets dat zijn vrouw woedend maakte.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Ze was het totaal niet met hem eens en zei dat ze niet van plan was om voor een gast te veranderen. Een buitenstaander mocht niet de intentie en macht hebben om haar een ongemakkelijk gevoel te geven in haar eigen huis. Onaanvaardbaar voor de hoofdpersoon, vooral omdat ze, zoals ze zei, haar schoonmoeder tegemoet was gekomen, wat kennelijk niet werd erkend. Ze had haar kantoor naar een andere kamer verplaatst om haar een comfortabelere kamer te geven, ze bereidde vleesgerechten die zij, als vegetariër, uit het dieet had geschrapt, werd ze nu ook gevraagd om van kledingstijl te veranderen? Ze was niet bereid om dat te doen.

Juiste weigering of niet? Immers, als je bij mensen thuis komt, is het altijd goed om je aan te passen aan de gewoonten en niet te proberen die van jou te laten prevaleren, maar hoe kun je je het beste gedragen als het verzoek van een moeder en schoonmoeder komt?

Wat vind jij?

Advertisement