Voetbalwedstrijd onderbroken door een Labrador: de hond wilde gewoon geknuffeld worden

Janine image
door Janine

23 Juli 2022

Voetbalwedstrijd onderbroken door een Labrador: de hond wilde gewoon geknuffeld worden
Advertisement

Voetbalwedstrijden zijn altijd evenementen vol emoties, maar onlangs toonde een interland iets onvergetelijks: midden in een vrouwenvoetbalwedstrijd tussen Chili en Venezuela verscheen in het stadion La Granja in Curico een "onverwachte gast". Ongeveer een half uur na de aftrap viel een lieve zwarte Labrador het veld binnen, stal de show en dwong de speelsters het spel te stoppen.

via Huffpost

Advertisement
Twitter - @TNTSportsCL

Twitter - @TNTSportsCL

Met de stand 0-0 in de 36e minuut laat de video van de wedstrijd zien hoe de zwarte hond langs de zijlijn loopt terwijl hij geniet van de aandacht van de fotografen. Even later pareerde het team van Venzeuela een schot van Chili, en de hond verspilde geen tijd door van de gelegenheid gebruik te maken om het veld te betreden.

In plaats van de bal te zoeken of de speelsters te storen, benaderde de zwarte Labrador de aanvoerster van La Roja, Christiane Endler: onmiddellijk daarna keerde hij zich om zodat de doelvrouw van Lyon hem op de buik kon aaien.

Advertisement
Twitter - @TNTSportsCL

Twitter - @TNTSportsCL

Compleet verbaasd, maar met een grote glimlach op haar gezicht, voldeed de voetbalster aan het verzoek van de hond die tevreden opstond. Ondertussen naderden scheidsrechter Debora Cruz en de andere speelsters om te proberen het dier weg te halen, maar elke keer dat er iemand kwam, ging de hond op zijn rug liggen om op zijn buik te worden gekrabd. Hoe kun je nee zeggen tegen dat lieve snuitje? Het was duidelijk dat de speelsters uiteindelijk toegaven en hem in de watten legden.

Het dier rende vervolgens over de hele lengte van het veld en weigerde te worden verwijderd. Er waren twee speelsters en nog een persoon nodig om de hond uit het veld te krijgen.

Direct daarna hervatten de speelsters het spel. Venezuela won vervolgens de vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Mariana Speckmaier acht minuten voor tijd. De scène ging viraal op sociale netwerken en werd een van de meest gedeelde op Twitter over de hele wereld.

“Stop even en kijk hier eens naar: dit is wat we allemaal nodig hebben!", merkte een gebruiker op. We zouden het niet meer eens kunnen zijn.

Advertisement