Dit meisje is nog maar twee en wordt nu al tot de slimste mensen ter wereld gerekend

door Skip

03 Juli 2022

Dit meisje is nog maar twee en wordt nu al tot de slimste mensen ter wereld gerekend
Advertisement

Kinderen zitten gewoon vol verrassingen, zo is het gewoon. Met hun fantasie en scherpzinnigheid weten ze prachtige dingen te maken ondanks het gebrek aan levenservaring en kennis omdat ze nog zo jong zijn. Doorgaans is het hun speelgedrag waardoor ze opvallen, zeker wanneer ze nog heel klein zijn, zoals het meisje in dit verhaal.

Zij is echter beroemd op internet geworden omdat ze centraal stond in een aflevering die bijna uniek is in zijn genre. De kleine Isla is namelijk deel gaan uitmaken van de groep slimste mensen ter wereld, en dan ben je nog maar twee jaar oud.

via Ansa

Advertisement

De slechts 2 jaar oude Isla McNabb uit Kentucky liet mensen verstommen door de enorme vaardigheid die zij heeft laten zien ondanks dat ze nog zo jong is. Zoals moeder Amanda en vader Jason vertelden in verschillende interviews merkten zij vanaf haar geboorte al op dat er iets bijzonders aan haar was. Na verloop van tijd werden haar bijzonderheden steeds duidelijker merkbaar en ontdekten haar ouders dat ze al wat letters kon schrijven en een grote woordenschat had. Helemaal zo logisch niet, gezien haar leeftijd, dus zijn ze het scherp in de gaten gaan houden en verder op onderzoek uitgegaan.

Langzaam aan werd duidelijk dat Isla niet alleen kon schrijven en het alfabet goed onder de knie had, iets waar je pas bent aanbeland als je 6 á 7 bent, maar dat ze ook kon tellen, hele kleine sommetjes kon maken, woorden goed kon uitspreken en dat ze kon lezen. Echt een wonderkind, de nieuwsgierigheid nam zo toe dat werd besloten om haar een IQ-test te laten doen.  

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Toen de test eenmaal was afgerond was het resultaat echt niet te geloven. Ze had namelijk een hele hoge totaalscore en zij is daarom onderdeel gaan uitmaken van een groep hele bijzondere mensen. Isla is lid geworden van MENSA, een nonprofit die plaats biedt aan de slimste mensen ter wereld. Ja, je leest het goed, dat is 2% van de wereldbevolking bij wie de intelligentie en vaardigheden duidelijk van de norm afwijken; dit in positieve zin bedoeld uiteraard.

Echt een wonderkind dat al zo jong het gesprek is van de dag en de geschiedenis ingaat vanwege de capaciteiten die ze aan de dag legt. Heb jij ooit zelf een klein hedendaags genie ontmoet?

Advertisement