Deze man is 56 jaar maar ziet er minstens 30 jonger uit: “Ik doe alleen waar ik gelukkig van word”

Janine image
door Janine

20 Juli 2022

Deze man is 56 jaar maar ziet er minstens 30 jonger uit: “Ik doe alleen waar ik gelukkig van word”
Advertisement

Chuandon Tan had nooit verwacht een beroemdheid op internet te worden, maar misschien had hij niet nagedacht over de bijzonderheid van zijn uiterlijk. De man, uit Singapore, is 56 jaar oud maar ziet er veel jonger uit - een eigenschap die niet onopgemerkt is gebleven en die een miljoen mensen naar zijn Instagram-pagina heeft getrokken. Hoewel Chuandon de 50 is gepasseerd, slaagt hij erin buitengewoon fit te blijven, zozeer zelfs dat zijn spierspanning en de gezondheid van zijn huid eruitzien als die van een 30-jarige.

Maar wat is zijn geheim? "Ik doe alleen wat me gelukkig maakt", legde de man uit.

via Instagram / chuando_chuandoandfrey

Advertisement

De man begon zijn foto's zonder veel verwachting naar Instagram te uploaden - als acteur, model en fotograaf wilde hij gewoon wat bekendheid krijgen voor zijn werk. "Ik werd op een ochtend wakker, keek op mijn telefoon en zag dat mijn volgers waren gestegen tot 105.000", vertelde Tan. Op dat moment wist hij nog niet dat een bekende Chinese media over hem en zijn perfecte fysieke vorm had gesproken.

Mensen zijn altijd geobsedeerd geweest door het idee om niet te willen verouderen, denk maar aan het personage van Dorian Gray om te begrijpen hoezeer dit verlangen geworteld is in de menselijke geest.

Advertisement

Zou Chuandon Tan de nieuwe Dorian Gray kunnen zijn? De man gelooft niet dat er een langlevend elixer of een bepaalde magische formule is die hem heeft geholpen om zijn uiterlijk te krijgen; de antwoorden moeten ergens anders worden gezocht, in het dagelijks leven en in wat ons gelukkig maakt. Tan lijkt jong te blijven door het werk te doen wat hem gelukkig maakt: "Ik heb veel verschillende banen gehad en ben gestopt bij degene die ik echt leuk vind. Ik hou van mensen, ik hou ervan om te communiceren, sessies te organiseren en foto's te maken. Als je iets doet wat je niet leuk vindt, ga je je rot voelen en dat heeft gevolgen voor je gezondheid."

Een ander fundamenteel aspect waar Tan goed voor zorgt, zijn natuurlijk zijn gewoonten betreft voedings- en levensstijl.

"Je bent wat je eet", zegt hij, eraan toevoegend dat het lichaam het resultaat is van 70% van het voedsel dat je eet en 30% van de lichaamsbeweging. "Je wilt er niet uitzien als een hamburger, toch? Ik zie er liever uit als een gemene, magere kipfilet," grapte hij.

Tan rookt niet en drinkt geen alcohol, twee slechte gewoonten die het lichaam radicaal verouderen, vooral wanneer deze producten worden misbruikt.

Misschien is Tan "gezegend" door enkele geluksgenen, maar zijn advies is zeker nuttig: een gezonder dieet en constante lichaamsbeweging lijken de "magische formule" voor welzijn. Wat vind jij?

Advertisement