Werknemer krijgt per ongeluk in plaats van 520 euro 174 duizend euro maandsalaris en smeert hem

door Skip

05 Juli 2022

Werknemer krijgt per ongeluk in plaats van 520 euro 174 duizend euro maandsalaris en smeert hem
Advertisement

Een goede baan krijgen is niet makkelijk, zeker niet wanneer het salaris veel lager is dan wat het eigenlijk zou moeten zijn en is het frustrerend almaar te moeten blijven ploeteren om te overleven. Werken zou je juist meer vrijheid moet en opleveren aangezien werk het hoofdmiddel is waarmee je de middelen verkrijgt voor je eigen onderhoud. Maar het is veel te vaak zo dat we uiteindelijk een slaaf zijn van werk. In veel landen zijn de levenskosten hoger dan het salaris wat je krijgt en is het verhaal van een werknemer die er besloot tussenuit te knijpen toen het bedrijf waarvoor hij werkte hem per ongeluk een groot bedrag uitbetaalde dus ook niet zo verrassend.  

via Fox10 Phoenix

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Dit nieuws ging de wereld rond en hoe kan het ook ergens anders zijn gebeurd dan in Chili? Een werknemer heeft daar het prachtbedrag gekregen van 174.000 euro voor een maand werken in plaats van de gebruikelijke 520 euro. Het spreekt voor zich dat dit een fout betreft van het bedrijf, dat een bedrag heeft overgemaakt dat minstens driehonderd keer het reguliere salaris is. Toen het bedrijf eenmaal in de gaten had een ernstige fout te hebben gemaakt werd de werknemer direct gewaarschuwd en verzocht het bedrag terug te storten. Hij beloofde het de volgende dag terug te storten, maar in plaats van op kantoor te verschijnen is hij hem gesmeerd. De identiteit van de man is overigens niet bekend.

Ja dat lees je goed, de werknemer is hem letterlijk gesmeerd met het geld, terwijl alle communicatie met het bedrijf door hem is verbroken.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het bedrijf kreeg toen de advocaten van de man op bezoek die de leiding meedeelden dat de werknemer zijn ontslagpapieren had ingeleverd voor de baan die hij had bij het bedrijf. In een zekere zin kan worden gesteld dat de werknemer het heft in handen had aangezien hem een bedrag is uitbetaald dat vele malen hoger is dan zijn dagelijks loon. Het bedrijf besloot echter over te gaan tot het doen van aangifte tegen de man. Hem wordt het onrechtmatig toe-eigenen van geld ten laste gelegd. Op dit moment is er nog geen enkele arrestatie verricht door de politie en is het nog niet bekend waar de werknemer zich ophoudt.

Hoe dit verhaal zal aflopen is niet bekend, maar het nieuws heeft het verhaal zeker gehaald. Wat zou jij hebben gedaan als je in de schoenen stond van deze man?

Advertisement