Moeder is woedend als ze erachter komt dat de oppas in slaap is gevallen terwijl ze voor haar zoontje zorgde: "Is dit normaal?"

Janine image
door Janine

23 Juli 2022

Moeder is woedend als ze erachter komt dat de oppas in slaap is gevallen terwijl ze voor haar zoontje zorgde: "Is dit normaal?"
Advertisement

Als je ouder wordt, is dat altijd een enorme vreugde, maar bij alle moeders en vaders komt bij deze gelukkige gebeurtenis ook een reeks angsten, vooral als het het eerste kind is. Wanneer een baby wordt geboren, hebben we de neiging om extreem beschermend te worden en - na hele dagen met de baby te hebben doorgebracht - besluiten we uiteindelijk om geleidelijk weer terug te keren naar de normaliteit, en laten we de baby over aan de zorg van vertrouwde mensen, zoals grootouders of een oppas. En hier - zelfs als je weet dat je je kind in deskundige handen hebt toevertrouwd - beginnen de eerste zorgen en twijfels over hoe te reageren in bepaalde situaties. Dit is wat er gebeurde met Danielle Mitchell, die op TikTok de gebruikersnaam "danimariemit" heeft: de jonge moeder vertelde over haar gesprek met de oppas en vroeg gebruikers om een ​​mening over haar reactie.

via TikTok / danimariemit

Advertisement
TikTok / danimariemit

TikTok / danimariemit

Danielle ontketende een debat nadat ze zich afvroeg of het "normaal" was dat haar babysitter in slaap viel terwijl ze op haar 10 maanden oude zoon paste, of dat het legitiem was om boos te worden. In haar video - die in korte tijd viraal ging - legde ze later uit dat zij en haar man voor het eerst een oppas voor hun zoon hadden ingehuurd, zodat ze vroeg uit eten konden gaan, maar dat de oppas "in slaap viel terwijl zij voor hem zorgde”.

Danielle en haar man, die het kind normaal gesproken aan de grootouders overlaten, gaan meestal pas weg als de baby goed slaapt, maar die avond wilde de baby op schoot blijven, dus gaven ze hem aan de zorg van de oppas en gingen weg. De oppas nam een ​​paar minuten later contact met de moeder op om haar te vertellen dat de baby al na 15 minuten sliep. "Hij sliep de rest van de avond en we waren maar drie uur weg," vervolgde Mitchell, "Het was de eerste keer dat we hem bij iemand anders dan mijn ouders achterlieten, we waren weg van 18.30 uur tot 21.30 uur."

Mitchell onthulde later dat zij en haar man camera's door het hele huis hebben en dat ze rond 21.00 uur konden zien dat de babysitter in slaap was gevallen op de bank. Ze dachten aanvankelijk dat ze gewoon lag te luisteren naar een audioboek, maar toen ze zich realiseerde dat hun hond nog in de tuin was, sms'te ze de oppas om te vragen of ze hem in huis wilde laten. "We keken naar de camera om te zien of ze bewoog, maar dat gebeurde niet," vervolgde Mitchell, "dus we wisten dat ze sliep."

Advertisement
TikTok / danimariemit

TikTok / danimariemit

Danielle legde uit dat ze "in paniek begon te raken", hoewel ze merkte dat haar zoon “hoe dan ook sliep" terwijl de babysitter aan het dommelen was. "Hij is pas 10 maanden oud," merkte ze op, "en ik weet niet of ze hem zou hebben gehoord als hij wakker had geworden en zou gaan huilen."

Dus besloten zij en haar man naar huis te gaan: "De oppas had een paar seconden nodig om wakker te worden", zei Danielle. De moeder wees er ook op dat ze een babyfoon thuis had laten liggen en besloot te controleren of de oppas deze op een luid volume naast haar had gezet, zodat ze wakker zou worden voor het geval de baby wakker zou worden. Volgens de TikToker stond de babyfoon echter niet aan.

"Dus nu weet ik niet wat ik moet denken," vervolgde ze. "Is het normaal dat je babysitter in slaap valt als ze op je kinderen past, als je om 21.30 uur thuiskomt? Het is niet dat we om 2 uur 's nachts terug kwamen. We waren om 21.30 uur thuis.” De video is meer dan 1,6 miljoen keer bekeken en honderden kijkers hebben hun mening gegeven. Sommigen zijn het volledig met haar eens en beweren dat de kleine nog geen jaar oud is, het pas negen uur 's avonds is en dat de babysitter wordt betaald om voor hem te zorgen, anderen hebben de angst van "een kersverse moeder" begrepen, maar ze zagen niets vreemds in het in slaap vallen van de oppas. Weer anderen vroegen zich ten slotte af of het meisje wist dat ze thuis door camera's in de gaten werd gehouden. Wat vind jij?

Advertisement