Hij vindt een tas met 8.000 euro erin: hij doet er alles aan om de eigenaar op te sporen en krijgt alleen een "dank je wel"

Janine image
door Janine

15 Juli 2022

Hij vindt een tas met 8.000 euro erin: hij doet er alles aan om de eigenaar op te sporen en krijgt alleen een "dank je wel"
Advertisement

Wanneer we moeilijke momenten doormaken, momenten van wanhoop, vooral als we ons financieel in een moeilijke periode bevinden en we niet weten wat we moeten doen, hopen we op een meevaller en, misschien, om een onverwachte ​​"schat" te vinden. Fantasieën die snel verdwijnen, zeker, maar als zoiets echt zou gebeuren en je door puur toeval een tas vol geld vindt, wat zou je dan doen?

We weten niet wat jij zou doen, maar Pino, de hoofdpersoon van dit verhaal, handelde correct en om deze reden wordt hij als bijna een held beschouwd. We vertellen je wat meer over hem.

via Ansa

Advertisement
Pino Mobilia/Facebook

Pino Mobilia/Facebook

Giuseppe Mobilia, Pino genoemd, is een jonge zakenman uit Napels die, op een dag zoals vele andere, iets ongewoons opmerkte voor de winkel die hij runt. Op een bankje, recht voor zijn ogen, lag een achtergelaten tas. De man liep er naartoe, pakte het en begon, zonder het te openen, rond te vragen of het van iemand was.

Omdat hij niet onmiddellijk de vergeetachtige eigenaar kon identificeren die het daar had achtergelaten, besloot Pino de inhoud te onderzoeken om te achterhalen of er een document in zat om de persoon op te sporen die het had verloren. Bij het openen was hij sprakeloos: in de tas zat 8.000 euro contant geld en diverse gouden juwelen. Een echte buit die voor iedereen verleidelijk zou zijn geweest, maar niet voor hem.

Pino zocht in de tas, vond de documenten en ging onmiddellijk naar het adres van de eigenaar die, eenmaal opgespoord, niets anders dan "dank je wel” zei. Een minimale erkenning gezien de waarde van de inhoud van de tas. Pino had kunnen doen alsof er niets was gebeurd, de tas hebben gehouden, het geld hebben toegeëigend en zijn werkdag kunnen voortzetten alsof er nooit iets was gebeurd, maar in plaats daarvan... Hij was verbaasd maar gaf natuurlijk alles terug. Een gebaar van grote vriendelijkheid dat bekend werd gemaakt door de gemeentevertegenwoordigers die, onder de indruk van zijn manier van doen, de goedheid van de medeburger wilden prijzen door zijn gebaar te onthullen en hem hartelijk te bedanken.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Geen beloning dus voor deze goede zakenman, maar voor hem was het zo goed. Als hij wat geld had gewild, had hij de gevonden 8.000 euro gehouden, maar nee. Hij besloot gewoon om volgens goede ongeschreven regels te handelen en van zichzelf een beter mens te maken door geen misbruik te maken van andermans vergeetachtigheid.

Zou jij in zijn schoenen hetzelfde hebben gedaan?

Advertisement