Oom vraagt ​​zijn neefjes en nichtjes geen chocolade mee te nemen omwille van zijn 2 honden: ze overtreden de regel

Janine image
door Janine

01 Oktober 2022

Oom vraagt ​​zijn neefjes en nichtjes geen chocolade mee te nemen omwille van zijn 2 honden: ze overtreden de regel
Advertisement

Ooms en tantes zijn belangrijke leden van een gezin: ze zijn de eerste vertrouwelingen van de neven en nichten en in de meeste gevallen - vooral als ze alleenstaand zijn - zijn ze de eersten die zichzelf aanbieden als babysitter om wat tijd met hen door te brengen, en het plezier herontdekken om weer even kind te zijn en, waarom niet, om te "trainen" om toekomstige goede ouders te worden. In feite geven ze bijna allemaal regels die ze moeten volgen voordat ze de verantwoordelijkheid op zich nemen om voor de kinderen van hun broers en zussen te zorgen. Maar wat gebeurt er als deze regels worden overtreden? Niets goeds natuurlijk, zoals we kunnen zien aan het verhaal van de hoofdpersoon van dit verhaal.

via Reddit

Advertisement
Unsplash - Nathan Dumlao (Not the Actual Photo)

Unsplash - Nathan Dumlao (Not the Actual Photo)

Een 37-jarige man, alleenstaand en zonder kinderen, wendde zich tot het internet om te begrijpen of zijn beslissing al dan niet overdreven was. "Ik heb 4 zussen en ze hebben in totaal 10 kinderen, dus ik pas vaak op ze. Ik werk vanuit huis en ben bijna altijd beschikbaar om op de oudere kinderen te passen (omdat ik gemakkelijk kan werken terwijl ze in mijn appartement zijn) en als ze hulp nodig hebben voor de kleintjes, verschuif ik mijn schema's een beetje. Gisteren waren 4 van mijn neefjes en nichtjes bij mij thuis (3, 5, 7 en 8 jaar oud). Die van 7 en 8 zijn broertjes”, zei hij, eraan toevoegend dat hij ook twee Duitse herdershonden thuis heeft, waar de kinderen dol op zijn.

"In mijn huis is er maar één heel strikte regel: geen chocolade. Het is gevaarlijk voor honden, ik hou er niet van en de kinderen kunnen gemakkelijk een middagje zonder”, legde hij uit. "De 7- en 8-jarigen brachten de chocolade natuurlijk mee en deelden deze met hun 3- en 5-jarige nichtjes. Ik was in de keuken om wat te drinken voor hen te pakken, zij waren in de woonkamer. Mijn honden sliepen op het balkon. Ik liep de woonkamer in en daar lagen natuurlijk overal stukjes chocolade." Toen hun oom vroeg wie de chocolade had meegebracht, gaven de 7- en 8-jarigen toe dat hun moeder het aan hen had gegeven en dat ze altijd wat bij zich hadden, maar dat ze het meestal stiekem aten.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Toen mijn zus ze een paar uur later kwam ophalen, vertelde ik haar wat er was gebeurd en ze zei dat haar kinderen oud genoeg zijn om niet vies te worden. Ik zei haar dat ik nooit meer voor haar zou oppassen. Ze is woedend en vertelde me dat ik overdreef. Een andere zus van mij is het met haar eens. Mijn moeder vindt dat ik ongelijk had om mijn honden belangrijker te vinden dan de kinderen", concludeerde de man uiteindelijk om advies te vragen aan Reddit-gebruikers om te begrijpen of hij echt ongelijk heeft.

Laatstgenoemden zijn het volledig eens met de oom en stellen dat het een meer dan redelijke regel is en dat het meest ernstige feit is dat de zus haar kinderen heeft geleerd tegen hem te liegen om iets onbenulligs die rampzalige gevolgen zou kunnen hebben. Daarom adviseerden ze hem om zijn moeder en zussen te confronteren door op het volgende te wijzen: "Als ze beweren dat kinderen verantwoordelijk genoeg zijn om geen rommel te maken of beweren dat chocolade geen probleem kan zijn voor honden, of discussiëren over het feit dat je geen kinderen hebt, reageer dan door te stellen dat dat niet het punt is. Je kunt niet op kinderen passen die geleerd hebben om tegen je te liegen. Het is niet veilig.” Wat denk jij?

Advertisement