"Ik wil niet meer naar mijn vader omdat mijn stiefzus en haar moeder te opdringerig zijn: handel ik verkeerd?”

Janine image
door Janine

27 Juli 2022

"Ik wil niet meer naar mijn vader omdat mijn stiefzus en haar moeder te opdringerig zijn: handel ik verkeerd?”
Advertisement

Als twee mensen uit elkaar gaan, is het nooit gemakkelijk, vooral als er kinderen zijn die moeten worden beschermd, die niet onder de afstand van de ene of de andere ouder mogen lijden. Vaak zijn de exen er goed in om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt en slagen ze erin om, zelfs als ze uit elkaar zijn, een zeker evenwicht te bewaren. Jammer dat in sommige gevallen externe factoren het overnemen om de relatie tussen ouder en kind te veranderen. Een voorbeeld? De aanwezigheid van een nieuwe partner en misschien stiefkinderen.

In een vergelijkbare situatie bevond de adolescente hoofdpersoon van dit verhaal zich, die, onzeker over haar manier van handelen, om advies wilde vragen aan de Reddit-gemeenschap. Laten we eens kijken wat ze zei en wat de lezers antwoordden.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

De hoofdpersoon van dit verhaal is een dochter die getuige is geweest van de ineenstorting van de relatie met haar vader, helaas vanwege haar halfzus Mandy en haar stiefmoeder. "Ik zie mijn ouders afwisselend - zegt de jonge vrouw in haar post - Als ik niet bij mijn moeder ben, ga ik naar het huis van mijn vader en daar zijn sinds enige tijd bijna altijd zijn nieuwe partner Jane en zijn dochter. De eerste keer dat ze bij mijn vader bleven slapen en ik daar ook was, vond ik mijn stiefzus in mijn bed. Dit maakte me heel boos, maar mij werd verteld niet te overdrijven en het te laten gaan omdat mijn bed groot genoeg was voor ons allebei”.

Een eerste vervelende episode voor het meisje, die door anderen werd opgevolgd. Bij latere verblijven in het huis van haar vader vond de auteur van de post steeds de nieuwe partner en haar dochter. Het absurde was dat Mandy alles wilde hebben wat van haar was: van het bed tot de stoel, van de boeken tot een deken die ze van haar moeder had gekregen. Een opdringerigheid waar de jonge vrouw geleidelijk aan moe van werd, totdat er een nog belangrijkere episode was.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Mijn vader en ik gingen, sinds ik 7 was, vaak samen vissen, de laatste keer achtte hij het nodig om Jane en Mandy ook mee te nemen - schreef ze - Nou, ze deden niets anders dan klagen over de kou, de geur van vissen en dat ze zich verveelden om daar met ons te zitten. Daarom zijn we eerder weggegaan dan verwacht en mijn vader wist me alleen maar te zeggen dat je soms compromissen moet maken." Tussen het ene compromis en het andere kreeg het meisje er echter langzamerhand genoeg van dat ze niet meer enkele momenten alleen met haar vader kon doorbrengen en besloot ze haar bezoeken te verminderen.

Sinds ze besloot minder naar hem toe te gaan, heeft zijn familie meerdere keren geprobeerd haar te overtuigen om terug te keren, maar het meisje wil dat niet omdat ze zich op de een of andere manier niet geaccepteerd voelt. Reddit-gebruikers waren het eens met haar keuze. "Je hebt gelijk dat je grenzen wilt stellen aan Mandy en haar moeder" - is te lezen in een opmerking; "Je vader doet het niet goed, hij geeft geen prioriteit aan jullie relatie en dat is verkeerd" - en nog meer andere soortgelijke opmerkingen waaruit duidelijk werd dat zij zeker niet verkeerd handelt.

Wat denk jij ervan?

Advertisement