"Ik heb ruzie gehad met mijn schoonmoeder omdat ze betaald wil worden om voor haar kleindochter te zorgen, maar ik ben het daar niet mee eens: heb ik het mis?"

Janine image
door Janine

24 Juli 2022

"Ik heb ruzie gehad met mijn schoonmoeder omdat ze betaald wil worden om voor haar kleindochter te zorgen, maar ik ben het daar niet mee eens: heb ik het mis?"
Advertisement

Een kind verwelkomen kan soms best ingewikkeld zijn. Ondanks dat twee ouders ervoor hebben gekozen om het gezin uit te breiden en een kleintje ter wereld te brengen, is het niet gemakkelijk om te gaan met de veranderingen die zich voordoen in het dagelijks leven en die de dagen destabiliseren. En als beide ouders werken, wordt alles nog moeilijker. De reden waarom we proberen, waar mogelijk, om hulp te vragen en de eersten die voor dit verzoek in aanmerking komen, zijn de grootouders.

Maar is het juist dat om voor een kleinkind te zorgen, je betaald moet worden? Juist deze vraag bezorgt de hoofdpersoon van dit verhaal hoofdbrekens. Een kersverse moeder die een discussie had met haar schoonmoeder omdat de vrouw vroeg om betaald te worden voor de uren die ze met haar kleindochter doorbracht. Laten we het samen uitzoeken.

via Bright side

Advertisement
Joe Shlabotnik/Flickr - Not the actual photo

Joe Shlabotnik/Flickr - Not the actual photo

Amy is een jonge werkende moeder die heeft besloten haar verhaal op internet te vertellen om advies te vragen en te begrijpen hoe ze met haar schoonmoeder moet omgaan. De vrouw, die een slecht gesprek met de moeder van haar man had, zei dat alles begon met hun 6 maanden oude dochtertje. "Na de eerste periode gingen zowel mijn man als ik weer aan het werk - schreef de vrouw - Hij vanuit huis, ik in plaats daarvan op kantoor. Mijn schoonmoeder, een geweldig persoon, bood aan om voor onze dochter te zorgen. Ik had hier absoluut niets op tegen: ze is heel goed met kinderen en ze zou perfect zijn geweest. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ons ook een handje hielp in huis".

Alles ok dus, tenminste totdat de grootmoeder vroeg om betaald te worden om voor het kind te blijven zorgen. In feite zou ze het eerst gratis hebben gedaan, maar daarna zou ze er geld voor hebben gevraagd. Wat Amy sprakeloos en woedend maakte. De schoondochter, die het totaal niet eens was met het verzoek van de schoonmoeder, was verbaasd dat ze geld eiste om tijd met haar kleindochter door te brengen. Bij de confrontatie met haar man vond deze moeder echter geen steun, maar tegenstand; de man probeerde haar namelijk, in overeenstemming met zijn moeder, duidelijk te maken dat als zij er niet was geweest, er een babysitter zou zijn gekomen die nog meer geld zou hebben gevraagd.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Ik weet niet wat ik moet doen - schreef Amy - ik ben zo verward en gedestabiliseerd. Ik begrijp niet hoe geld kan worden geëist in soortgelijke situaties, maar ik weet niet of ik degene ben die verkeerd denkt en fout zit”. Daarom besloot ze om advies op internet te vragen.

Veel gebruikers reageerden op haar oproep, maar helaas voor haar waren ze het met haar schoonmoeder eens. "Voor een kind zorgen is een fulltime baan en daarom moet ervoor worden betaald" - schreef een gebruiker; "Waarom ben je er zo zeker van dat iemand gratis voor je dochter moet zorgen? Grootouders zijn vaak van tijd tot tijd bij hun kleinkinderen en vragen er niets voor terug, maar zij doet het elke dag, het zou eerlijk zijn om haar er iets voor te geven”; "Heb je geprobeerd te begrijpen waarom ze zo'n verzoek deed? Praat er rustig over zodat ze je haar redenen uitlegt”.

En nog meer van soortgelijke opmerkingen die de vrouw aanmoedigen om zichzelf enkele vragen te stellen en het onderwerp met de direct betrokken persoon te bespreken, voordat ze overhaaste en mogelijk verkeerde conclusies trekt.

Heinz Albers/Wikimedia - Not the actual photo

Heinz Albers/Wikimedia - Not the actual photo

Wat vind je van deze situatie? Is het juist dat de vrouw betaald wordt of heeft moeder Amy gelijk?

Advertisement