Ze mist de laatste trein om naar huis te gaan, maar wordt geholpen door een dakloze man: ze doet iets terug met een genereus geschenk

Janine image
door Janine

06 September 2022

Ze mist de laatste trein om naar huis te gaan, maar wordt geholpen door een dakloze man: ze doet iets terug met een genereus geschenk
Advertisement

Een oud spreekwoord luidt “kleren maken de man" maar in veel gevallen is dat helemaal niet zo. Hoe vaak - in beslag genomen door onze verplichtingen - merken we de meest behoeftige mensen op straat niet eens op. We passeren ze, alsof ze onzichtbaar zijn, misschien afgeleid door iets op het scherm van onze smartphone, zonder zelfs maar de borden te lezen die ze naast hun voorwerpen op de grond hebben gezet. Nicole Sedgebeer, een 21-jarige uit het Verenigd Koninkrijk, begreep dit heel goed en hoopt dat haar verhaal je zal helpen om nog even langer te blijven stilstaan ​​bij het kijken naar de mensen die je tegenkomt.

via BBC

Advertisement

I hope this story makes people look twice when they see a homeless person. Last night I missed my last train home and...

Pubblicato da Nicole Sedgebeer su Venerdì 4 marzo 2016

Op een avond als alle andere was Nicole op weg naar huis toen ze de laatste trein naar haar stad miste. Ze had geen mogelijkheid om naar huis terug te keren en stond op het punt in tranen uit te barsten. Ze werd benaderd door een aardige man genaamd Mark, een dakloze man. De man legde uit dat het niet veilig was om op het station te blijven wachten op de trein van de volgende ochtend, dus bood hij aan om Nicole naar een veilige en warme plek te brengen om te schuilen.

Mark nam Nicole mee naar een nabijgelegen bar waarvan hij wist dat die 24 uur per dag open was en begeleidde het meisje het café in, omdat "het te gevaarlijk was om alleen te lopen". Onderweg en in de bar maakten de twee kennis: "We aten iets en hij vertelde me over zijn leven. Hij had in het leger gewerkt en was 12 jaar dakloos", zei Nicole. Na een tijdje legde Mark het meisje uit dat hij zijn slaapzak en zijn weinige bezittingen moest ophalen, maar dat hij op tijd terug zou zijn om haar terug naar het station te brengen om de eerst beschikbare trein te halen. Nicole hechtte niet veel waarde aan deze belofte en dus, toen het tijd was om terug te gaan naar het station, verliet ze het café. Ze liep nog maar net de deur uit of ze zag Mark naar haar toe komen rennen, klaar om haar te vergezellen: hij had een bus genomen om zo snel mogelijk bij haar terug te zijn.

Verbaasd over zijn vriendelijkheid, ging Nicole op de foto met Mark en plaatste hun verhaal op haar Facebook-account: "Deze man, met wie ik waarschijnlijk oogcontact zou hebben vermeden als hij me om geld had gevraagd, veranderde een slechte dag volledig omdat hij in mijn hele leven mijn ogen het meest heeft geopend”, schreef Nicole. "P.S. Dit was Marks eerste selfie ooit!", voegde ze eraan toe. De post ging snel viraal en verzamelde tienduizenden shares. Het meisje vond echter dat ze iets terug moest doen en wilde een concreet gebaar maken.

Advertisement

Nadat ze had nagedacht over hoe ze iets terug kon doen, maakte Nicole een webpagina om geld in te zamelen om Mark en alle daklozen in Londen te helpen. "Het vriendelijke gebaar van een dakloze kan hem en vele anderen helpen", schreef ze op haar pagina. "Mark belichaamt het beste van de mensheid. Hij deed zijn uiterste best om mij, een volslagen vreemde, te helpen, terwijl de realiteit van zijn situatie is dat mensen hem elke dag voorbij lopen zonder hem hulp te bieden. Mark, je bent een speciale man, ik zal nooit meer neerkijken op een dakloze man en ik wil iets doen om jou en alle andere daklozen in de stad Euston te helpen”, besloot ze.

Nicole's doel was om €5.000 op te halen, maar ze had in korte tijd €12.000 bereikt! Ze schonk alles aan Mark en bedankte de gebruikers dat ze haar nieuwe vriend kon helpen. "Het is een geweldig cadeau om te zien hoeveel mensen hebben besloten om Mark te helpen, ik wil jullie een voor een bedanken,” zei Nicole.

Advertisement