Hij verdient 30.000 euro per maand om te worden bekeken op social media terwijl hij “live slaapt”

Janine image
door Janine

30 Juli 2022

Hij verdient 30.000 euro per maand om te worden bekeken op social media terwijl hij “live slaapt”
Advertisement

Zou jij ook niet blij zijn als iemand je betaalde om te slapen? We hebben allemaal zo’n 8 uur per nacht slaap nodig, dus waarom zou je van deze natuurlijke activiteit geen echte baan maken? In een tijdperk waarin je met alles geld kunt verdienen, dacht Jakey Boehm, een 28-jarige Australische jongen, erover om van TikTok te profiteren: de man laat zich elke nacht bekijken terwijl hij slaapt en gebruikers kunnen hem virtuele giften sturen die zijn inkomsten zijn. Telkens wanneer Jakey er een ontvangt, maakt het platform hem wakker met opdringerige geluiden. Met andere woorden, gebruikers kijken naar hem en maken hem expres wakker, waardoor zijn slaap verstoort wordt en hem op deze bizarre manier duizenden dollars laat verdienen.

via TikTok / jakeyboehm

Advertisement
TikTok / jakeyboehm

TikTok / jakeyboehm

Vrijwel elke nacht, van 23.00 uur tot 06.00 uur, activeert Jakey zijn webcam en slaapt "live" voor al zijn volgers, die niet kunnen wachten om hem wakker te maken met allerlei geluiden. Juist om deze reden staat Jakey inmiddels bekend als de “slaapinfluencer”. Zelf vertelde hij dat hij dankzij TikTok tot wel €30.000 per maand kan verdienen, indrukwekkend nietwaar? Het geld komt in zekere zin rechtstreeks van de gebruikers, omdat het platform de mogelijkheid heeft geboden om de gebruiker te belonen die interessante visuele inhoud maakt met virtuele voorwerpen die in geld worden omgezet.

Advertisement
TikTok / jakeyboehm

TikTok / jakeyboehm

Wanneer een gebruiker een object doneert aan Jakey, waardoor hij geld verdient, maakt hij hem onverbiddelijk wakker door een mix van zeer harde geluiden; een extern programma leest namelijk de chats en activeert de vervelende geluiden die hem wakker houden: luide muziek, knipperende neonlichten, zeepbellen die uit de muur komen en tromgeroffel, zijn enkele voorbeelden van hoe Jakey constant wakker wordt tijdens de nacht.

Hoewel Jakey 's nachts nooit rust, is hij absoluut tevreden met de resultaten die hij boekt met zijn account, nu gevolgd door bijna een miljoen volgers: "Het is fantastisch, op Tik Tok kun je echt gekke dingen doen. Mijn pagina zo snel zien groeien maakt me enthousiast en ik werk er hard voor om steeds betere resultaten te krijgen".

Zou je ooit zo'n ervaring ondergaan om zoveel geld te verdienen?

Advertisement