Er is een menstruatiepijn-simulator gecreëerd om mannen te laten zien hoe het voelt om elke maand krampen te hebben

Janine image
door Janine

25 Juli 2022

Er is een menstruatiepijn-simulator gecreëerd om mannen te laten zien hoe het voelt om elke maand krampen te hebben
Advertisement

Elke vrouw weet dat ze minstens één keer per maand te maken krijgt met de menstruatiecyclus en met alle symptomen die ermee gepaard gaan. Gedurende die dagen weet elke vrouw dat ze waarschijnlijk buikkrampen, lage rugpijn, verhoogde vermoeidheid en prikkelbaarheid als gevolg van stemmingswisselingen zal krijgen. Kortom, hoewel het natuurlijk is, is ongesteld worden niet bepaald aangenaam. In dit verband heeft een ondernemer uit Vancouver (Canada), Lux Perry, besloten mannen te laten ervaren wat menstruatiepijn echt betekent. Aan het einde van het experiment waren de vragen steeds: "Zou je met deze pijnen aan het werk gaan?" en ook "Vind je het normaal om ongesteld te zijn?". En raad eens wat de antwoorden van de mannen zijn...

via TikTok / getsomedays

Advertisement
TikTok / getsomedays

TikTok / getsomedays

De menstruatiecyclus is een veelbesproken onderwerp, maar misschien niet genoeg gedeeld, aangezien mannen natuurlijk niet echt kunnen begrijpen hoe een vrouw zich maandelijks tijdens die dagen voelt. Dankzij een apparaat dat menstruatiekrampen op verschillende niveaus simuleert, was het echter mogelijk om een grappig experiment uit te voeren, waarbij verschillende "dappere" mannen vrijwillig ondergingen wat ze waarschijnlijk als een "marteling" hebben ervaren.

Op TikTok heeft het kanaal van "Somedays", een bedrijf dat menstruatiepijnstillers verkoopt, een reeks video's gepubliceerd waarin verschillende mannen het experiment ondergaan, onder gelach en ironie.

Advertisement
TikTok / getsomedays

TikTok / getsomedays

Ondanks de voor de hand liggende ironie, realiseren al deze mannen zich al snel hoe pijnlijk en moeilijk het is om met menstruatiepijn te leven, vooral met de meest hevige. Het apparaat dat wordt gebruikt om krampen te simuleren, stelt je in staat om verschillende niveaus van intensiteit in te stellen; niveau 5 wordt bijvoorbeeld beschouwd als het "basisniveau" van krampen - elke vrouw ervaart dit soort pijn elke maand. Natuurlijk kan het niveau oplopen tot 10, wat een soort pijn simuleert die een vrouw ervaart wanneer ze moet leven met endometriose.

TikTok / getsomedays

TikTok / getsomedays

In één video in het bijzonder, ondergaat een stel spierstimulatie, maar de reacties van de man zijn beslist anders dan die van de vrouw: zij is onbewogen, zelfs als de pijn toeneemt, terwijl hij al veel hinder begint te ondervinden vanaf niveau 6. Het is slechts een demonstratie, dat is waar, maar het toont duidelijk de pijngrens van een man en die van een vrouw, gedwongen om eenmaal per maand met dit ongemak te leven, zonder zelfs maar de routine te kunnen veranderen om het comfortabeler te maken. Aangezien de menstruatie geen ziekte is, wordt men in feite gedwongen om te gaan werken of andere zaken uit te voeren, het maakt niet uit of de pijnen belemmerend zijn. Wanneer zal dit soort denken veranderen?

Wat is jouw idee hierover?

Advertisement