22-jarige bekritiseerd omdat ze nooit moeder wil worden: “Ik vind kinderen vervelend”

Janine image
door Janine

27 Juli 2022

22-jarige bekritiseerd omdat ze nooit moeder wil worden: “Ik vind kinderen vervelend”
Advertisement

In het verleden werd de vrouw vooral gezien als een figuur die voorbestemd was om moeder te worden - haar wensen en ambities werden niet in het minst in aanmerking genomen, aangezien haar doel alleen maar leek te zijn om zich voort te planten. Gelukkig lijkt dit soort denken tegenwoordig ver weg, althans in sommige delen van de wereld; het is namelijk niet ongewoon om de getuigenissen te horen van veel vrouwen die meer dan overtuigd zijn van hun keuze om geen kinderen te krijgen. Lorella Palmer, een 22-jarige uit Londen, is een van diegenen die uitroepen dat ze niet van plan zijn moeder te worden. Gezien de jonge leeftijd vragen velen zich af of deze keuze tijdelijk is, ervan uitgaande dat op een dag het verlangen naar het moederschap zal zegevieren.

Advertisement

De jonge Lorella Palmer heeft verklaard dat ze voldoende motivatie heeft om kinderen te "haten" en geen moeder te willen worden, maar heeft geen kritiek op degenen die ervoor kiezen hun verlangen naar het moederschap te volgen. Lorella is duidelijk: "Ik heb geen kritiek op degenen die er altijd van hebben gedroomd moeder te zijn, het is een zeer persoonlijke beslissing en daarom hoop ik dat anderen de mijne respecteren. Kinderen zijn erg vervelend, ze irriteren me in alle opzichten".

Veel gebruikers hebben echter niet kunnen nalaten de keuze van deze jonge vrouw te bekritiseren: "Het is duidelijk dat je er op een dag spijt van zult krijgen, als je oud bent en alleen thuis zit". Maar waarom moet je een kind hebben om je minder alleen te voelen? Lorella Palmer heeft iedereen die haar bekritiseert de mond gesnoerd: "Niemand zou op de wereld moeten komen voor het simpele feit dat ze hun ouders moeten ondersteunen en verzorgen wanneer ze ouder worden, het zou een leeg en precair levensdoel zijn". Ook de vader van Lorella is niet enthousiast over het feit dat de jonge vrouw en haar vriend geen kinderen willen: "Ik ben de enige dochter van mijn vader, hij zou graag opa willen worden en ik ben de enige kans die hij heeft. Maar mijn standpunt hierover is heel duidelijk. Het krijgen van kinderen zou zeker de laagste prioriteit in mijn leven zijn".

Advertisement

Lorella wil zich concentreren op haar carrière, ze wil plezier hebben, reizen en een goede financiële stabiliteit hebben, zonder zich zorgen te hoeven maken over kinderen naar school, sportclubjes of ergens anders heen brengen. "Voor velen van jullie is het belangrijkste in het leven om moeder te zijn, maar voor mij is het allerbelangrijkste om NOOIT moeder te zijn, want ik hou enorm van mijn onafhankelijkheid", besloot de jonge vrouw, zeker van haar toekomst. Immers, waarom moeten we ons ten koste van alles het recht om te beslissen voor anderen toe eigenen, ook als het om zulke persoonlijke beslissingen gaat?

"Het is mijn leven, het is mijn lichaam, het is mijn beslissing", zei Lorella.

Wat zou jij tegen Lorella willen zeggen?

Advertisement