Hij laat zijn haar 2 jaar groeien en maakt een pruik voor zijn moeder: ze verloor haar haar als gevolg van kanker

Janine image
door Janine

27 Juli 2022

Hij laat zijn haar 2 jaar groeien en maakt een pruik voor zijn moeder: ze verloor haar haar als gevolg van kanker
Advertisement

Het gezin is een veilige plek, een toevluchtsoord, een kern waar je je goed voelt, beschermd en verwend. Het gezin is een groep mensen die bereid zijn om elkaar te helpen en voor het welzijn van anderen te handelen. Het gezin is het allerbelangrijkste, want wat er ook gebeurt, er is een moeder, vader of kinderen, aanwezig en alert, zowel op momenten van geluk als op momenten van wanhoop.

De familie Shaha is precies zo. Zij, oorspronkelijk afkomstig uit Arizona, zijn op het web beroemd geworden vanwege met name twee leden: moeder Melanie en zoon Matt. De jongen maakte, in een zeer moeilijke fase voor zijn moeder, een mooi gebaar en hielp haar weer op te krabbelen. Laten we samen uitzoeken wat hij deed.

via People

Advertisement

Het was 2003 toen mevr. Melanie Shaha, moeder van 6 kinderen, voor het eerst werd gediagnosticeerd met een goedaardige hersentumor. Hoewel er geen direct gevaar was en de situatie redelijk onder controle was, moest de vrouw verschillende therapieën ondergaan om dit evenwicht te behouden. Maar toen kwam de tumor nog twee keer terug en moest ze bestralingstherapieën ondergaan.

We weten hoeveel, afhankelijk van het getroffen gebied, het lichaam kan worden beïnvloed door externe factoren en op een drastische manier kan reageren. Het komt bijvoorbeeld heel vaak voor dat degenen die dergelijke behandelingen moeten volgen, plotseling haarverlies ervaren dat, als de behandeling eenmaal is voltooid, al dan niet weer groeit. In het geval van mevrouw Melanie had haar haar helaas moeite om weer te groeien en hier kwam haar 27-jarige zoon tussenbeide.

Advertisement

Bijna voor de lol en als een spelletje, dacht de jonge Matt tijdens een gewone familielunch: "Wat als ik mijn haar laat groeien om er een mooie pruik van te maken?". Een idee dat bijna dwaas leek, maar al snel werkelijkheid werd. Hoewel zijn moeder het niet eens was met zijn keuze, besloot Matt deze weg in te slaan en zijn haar tot op zijn schouders te laten groeien.

Toen hij na twee en een half jaar de juiste lengte had bereikt, vroeg de jongen om ze af te knippen en het materiaal werd opgestuurd naar Compassionate Creations in Newport Beach, in Californië. Hier hebben experts op dit gebied met de hand een pruik op maat gemaakt voor moeder Melanie voor een bedrag van $2.000. Een goed besteed bedrag als we kijken naar de foto's van de vrouw waarop ze lacht en gelukkig is om natuurlijk haar te dragen dat helemaal niet de indruk wekt een haarstuk te zijn.

Een prachtig gebaar dat van Matt, die het internet rondging en veel gebruikers ontroerde, vooral zijn moeder: "Het was een prachtig geschenk - zei de vrouw - ik had mijn haar en wenkbrauwen verloren en ik had het nodig om me weer normaal voelen. Op deze manier ben ik erin geslaagd en ik voel me mooi”. Een demonstratie van de liefde van een kind voor een ouder die niet groter, mooier, oprechter en diepgaander kan zijn.

We complimenteren de jonge Matt en wensen zijn prachtige moeder veel geluk.

Advertisement