Vader scheert zijn lange haar af om zijn door kanker getroffen dochter te steunen

Janine image
door Janine

14 Augustus 2022

Vader scheert zijn lange haar af om zijn door kanker getroffen dochter te steunen
Advertisement

De meeste ouders zijn bereid alles te doen om liefde en steun aan hun kinderen te tonen en de ergste nachtmerrie is ongetwijfeld dat je kind ziek wordt en lijdt: precies wanneer deze tegenslagen zich voordoen, komen er nog meer liefde, kracht en vasthoudendheid om samen deze nare obstakels te overwinnen.

Een voorbeeld is Kevin Stokes, een 32-jarige vader uit Conway, Arkansas, Verenigde Staten. De man besloot zijn door kanker getroffen dochtertje te steunen met een lief maar indrukwekkend gebaar: hij gaf zijn dreadlock-stijl op door het lange haar af te scheren dat hij al tien jaar verzorgde.

via Good Morning America

Advertisement
TikTok - @novasnarrative

TikTok - @novasnarrative

De kleine Nova is de jongste dochter van Kevin en Nicolette en haar diagnose was letterlijk een donderslag bij heldere hemel. Van de ene op de andere dag werd het negen maanden oude meisje ziek. Bij het kleine meisje werd een vorm van kanker vastgesteld die de zenuwcellen van jonge kinderen kan aantasten. "Ze was die dag tot laat in de avond in orde. Ze zag er alleen erg moe uit," zei Nicolette. "We merkten dat haar buik een beetje opgezwollen was en we hebben haar naar de eerste hulp gebracht omdat ze nauwelijks reageerde. Toen we het nieuws ontvingen, waren we geschokt" - vertelt ze - Het was echt een schok voor ons, we hadden nooit zo'n diagnose verwacht”.

Het echtpaar zocht steungroepen voor ouders van kinderen met neuroblastoom en ging op zoek naar een ziekenhuis voor Nova. Ze besloten hun dochter de "best mogelijke zorg" te geven en vanaf dag één is Nova behandeld in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York.

Advertisement
TikTok - @novasnarrative

TikTok - @novasnarrative

Na de eerste chemotherapie begon Nova snel haar haar te verliezen. "Het gebeurde zo snel. Ze begonnen de avond ervoor te vallen en de volgende dag was ze voor meer dan de helft kaal, dus hebben we haar haar geknipt”, zei Nicolette.

Toen hij zag dat zijn dochter haar prachtige krullen verloor, besloot Kevin haar te steunen door zijn zeer lange haar helemaal af te scheren. "Ik begon mijn haar 10 jaar geleden te laten groeien. Als kind wilde ik altijd lang haar, dus verzorgde ik het goed. Dit gebaar betekende veel voor mij. Ik was niet van plan mijn haar te knippen, maar toen deze situatie zich voordeed, voelde ik dat het iets was dat ik moest doen”, legde Kevin uit.

"Ik besloot mijn haar te knippen om haar te ondersteunen en ook om het bewustzijn van dit soort ziekten te vergroten", vervolgde Kevin. "Iedereen vraagt ​​me altijd waarom ik mijn haar heb afgeknipt en dit geeft me de mogelijkheid om hen uit te leggen wat we doormaken." De Stokes documenteerden Nova's reis op sociale media en deelden een video van Kevin Stokes' haartransformatie op TikTok, met het bijschrift: “Alles voor de kleine Nova!".

Kevin zei dat toen Nova haar vaders kale hoofd voor het eerst zag, ze verrast was. "Onze beide dochters staarden me aan. Toen liep ik naar Nova en pakte haar op. Ze begon te glimlachen en raakte mijn hoofd aan, wreef en sloeg erop. Het was een schok voor hen, maar in zekere zin positief".

Een liefdevol gebaar dat het hele web ontroerde. Complimenten voor deze geweldige vader.

Advertisement