Moeder deelt het moment waarop haar dove baby haar stem voor het eerst hoort

Janine image
door Janine

06 November 2022

Moeder deelt het moment waarop haar dove baby haar stem voor het eerst hoort
Advertisement

Er is niets mooiers dan een paar lieve momenten te delen tussen een ouder en zijn kleintje. Om deze reden heeft een vrouw besloten om een ​​zeer intiem en speciaal moment met haar dochter Riley online te publiceren. Het kleine meisje is doof en haar moeder deelde het moment dat ze haar stem kon horen dankzij een gehoorapparaat. Met het apparaat kon het kleine meisje experimenteren met verschillende nieuwe geluiden, in een ongelooflijk ontroerende en magische ervaring voor zowel moeder als dochter.

via TikTok / christina_pax

Advertisement
TikTok / christina_pax

TikTok / christina_pax

De ontroerende video van het moment waarop een klein meisje voor het eerst geluiden kon horen, ging het web rond en verzamelde 1 miljoen views. In de video, gedeeld op TikTok door haar moeder, Christina, op het platform bekend als "Christina_pax", zien we de vrouw die haar meisje vasthoudt, terwijl een gehoorapparaat zichtbaar is in het oor van de baby. Het kleine meisje kijkt op naar haar moeder, net als alle kinderen, niet wetende dat ze binnen een paar seconden naar haar stem zou hebben geluisterd.

Christina begint dan met haar dochter te praten en zegt: "Hallo, ik weet dat dit raar is". Het kleine meisje lijkt in de war als ze de stem van haar moeder voor het eerst hoort: haar gezicht vertoont een scala aan emoties. Uiteindelijk glimlacht ze, wat haar moeder ertoe aanzet te vragen: "Is dit leuk? Ja, het is leuk.” Christina zegt dan herhaaldelijk tegen haar kleine meisje: "Ik hou van je”.

Advertisement
TikTok - @christina_pax

TikTok - @christina_pax

Christina becommentarieerde de beelden met een toegevoegd bijschrift en haar stem waarin ze zegt: "Ik wist niet zeker of ik deze video zou plaatsen. Op de beelden is te zien dat mijn dove dochter mijn stem voor de eerste keer hoort. Ik moet zeggen dat hoortoestellen geen "magische oplossing" zijn voor dove mensen. Dove mensen zijn complete wezens zoals ze zijn en hebben niemand nodig om ze te herstellen. Hoortoestellen zijn slechts een hulpmiddel om toegang te krijgen tot geluid. Maar in ieder geval was dit voor ons allebei een heel bijzonder moment."

Een gebruiker sprak haar waardering uit voor de video door te zeggen: "Geweldig! Ik ben zo blij te weten dat ze hoortoestellen voor kinderen hebben uitgevonden! Wie weet waarom ze met dat probleem worden geboren? Ik hoop dat ze het kunnen oplossen of voorkomen!", maar Christina antwoordde onverwachts en verklaarde dat er niets zou veranderen aan haar kleine meisje: "Maar nee, doofheid is geen kwaad om te demoniseren! Er is een prachtige taal en een rijke cultuur en gemeenschap. We zijn trots op Riley's doofheid."

Is het geen ontroerend moment?

Advertisement