Oproep van een groep moeders: "Verwijder kindervideo's van sociale media, ze zijn niet veilig"

Janine image
door Janine

30 Juli 2022

Oproep van een groep moeders: "Verwijder kindervideo's van sociale media, ze zijn niet veilig"
Advertisement

In de afgelopen jaren hebben we een echte boom in sociale media gezien. Beginnend van Facebook om naar Instagram en vervolgens Tik Tok te gaan, zijn er nu veel online communicatiekanalen waarmee je momenten van je dag, gedachten, evenementen en nog veel meer kunt delen. Natuurlijk heeft de komst van deze nieuwe vormen van contact en informatie ons leven positief veranderd, maar weten we zeker dat het goed is om elk aspect van ons dagelijks leven openbaar te maken op het web? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is, over één ding zijn velen het echter eens: het zou beter zijn om geen foto's en video's van kinderen in omloop te brengen, om te voorkomen dat een kwaadwillende er misbruik van kan maken.

Om deze reden ontstond een echte beweging van moeders die samenkwamen om aan te moedigen om niet te "pronken" met kinderen op sociale media, en zo te voorkomen dat ze aan gevaren werden blootgesteld. De woordvoerder van deze tips is de TikTok-gebruiker Kelso, laten we eens kijken wat ze in haar video's zegt.

via Daily Mail

Advertisement
allthings.kelso/Tik Tok

allthings.kelso/Tik Tok

Deze moeder heeft besloten om een ​​heel belangrijk onderwerp aan te pakken dat het hele internet aangaat: foto's en video's van kinderen wel of niet op sociale media publiceren? Veel mensen vinden dat er niets mis mee is, het is een manier om leuke momenten te delen, te lachen in gezelschap en dierbaren op de hoogte te houden van de voortgang van een kind, ook via deze kanalen. Aan de andere kant zijn er mensen die zich hier zorgen over maken en een campagne zijn gestart om moeders te vragen geen content over hun kinderen te publiceren. De reden ligt in het vermeende gevaar dat zo'n gebaar kan verbergen.

We weten heel goed dat iedereen verbinding kan maken met en toegang heeft tot verschillende soorten inhoud, maar achter een scherm zit niet altijd een goed mens verborgen. Vandaar de noodzaak om dit soort delen zoveel mogelijk te beperken.

Advertisement
allthings.kelso/Tik Tok

allthings.kelso/Tik Tok

Kelso nam het beroemdste meisje op internet als voorbeeld: Wren Eleonor. De moeder van dit 3-jarige meisje, Jacquelyn, maakte haar heel beroemd dankzij de publicatie van inhoud op haar Tik Tok-profiel, waardoor ze meer dan 17 miljoen volgers heeft. Wat vooral veel ophef veroorzaakte, was een video waarin het meisje "speelt" met een maandverband en het op een ongepaste manier gebruikt.

De clip, die nu van internet is verwijderd, lijkt verschillende keren te zijn gedownload, zoals bij veel andere inhoud van het kleine meisje is gebeurd, en dit heeft tot veel bezorgdheid geleid. "Je weet niet wie de foto van je kinderen opnieuw kan downloaden, opslaan en delen - zei Kelso - Er zijn mensen die je goede bedoelingen niet respecteren, dus verwijder de inhoud waarin je kinderen te zien zijn”.

allthings.kelso/Tik Tok

allthings.kelso/Tik Tok

Woorden die gewaardeerd zijn door veel gebruikers, die deze moeder hebben bedankt voor het openen van de ogen en het aanpakken van een zeer belangrijke kwestie. Sommigen van hen beweerden ook de video's en foto's van hun kinderen te hebben verwijderd om ze te beschermen.

Hoe denk jij over dit onderwerp?

Advertisement